Trump elsöprő győzelmet aratott az előválasztáson Michiganben

Biden is megnyerte a saját előválasztását. A jelenlegi elnök a demokrata voksok több mint 80 százalékát gyűjtötte be.

2024. 02. 28. 10:32
null
Detroit, 2024. február 28. Szavaz egy férfi a Detriotban rendezett elõválasztáson 2024. február 27-én. A Demokrata Párt michigani szervezete teljes egészében a mai napon bonyolítja az elnökjelölt személyérõl döntõ voksolást. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/EPA/Cyndi Elledge Fotó: Cyndi Elledge
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Michiganben is megtartották a novemberi amerikai elnökválasztás előtt esedékes tagállami előválasztást, írta az NBC News.

Most egyelőre saját soraikon belül tartottak versengést: lezajlott mind a demokraták, mind a republikánusok előválasztása az államban.

Az eredmény: mind Joe Biden regnáló amerikai elnök, mind Donald Trump volt elnök és újrázni kívánó republikánus elnökaspiráns megnyerte a pártjaik voksolását.

Joe Biden ellen továbbra sem indul el fajsúlyos demokrata politikus.

A Demokrata Párt michigani szervezete teljes egészében a mai napon bonyolítja az elnökjelölt személyéről döntő voksolást. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/EPA/Cyndi Elledge
 Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. (Fotó: MTI/EPA/Cyndi ElledgeFotó: Cyndi Elledge)

A demokraták balszárnya szerint Biden túl puha álláspontot képvisel az Izrael és a Hamász közötti háborúban.

Ennek ellenére Biden a demokrata voksok több mint 80 százalékát begyűjtötte.

Donald Trump is megnyerte a maga előválasztását: 68 százalékon áll jelenleg a 26 százalékot elért Nikki Haley-vel szemben. Trump a republikánus voksoláson elért győzelme után így nyilatkozott:

 Megnyerjük Michigant, megnyerjük az egész dolgot

Nikki Haley továbbra sem lép vissza a versengésből, és azt hangsúlyozza: Donald Trump nem fogja tudni legyőzni Joe Bident a novemberi szövetségi elnökválasztáson. A republikánus előválasztás elég bonyolult lett az államban, mert a keddi voksolás után még a hétvégén is összegyűlnek a republikánusok egy kongresszusra, ahol végleges eredmény lesz. 

Borítókép: Szavaz egy férfi a Detroitban rendezett előválasztáson 2024. február 27-én. A Demokrata Párt michigani szervezete teljes egészében aznap bonyolította le az elnökjelölt személyéről döntő voksolást. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban (Fotó: MTI/EPA/Cyndi Elledge)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.