Zelenszkij nagyfiús eszközt kap

Az F–16-os vadászrepülőgépek Ukrajnának történő átadásának folyamata menetrend szerint halad. Ukrajna több mint húsz harci repülőgépet kap.

Forrás: RBC-Ukraina2024. 02. 17. 21:35
RUTTE, Mark; ZELENSZKIJ, Volodimir
Odessza, 2023. október 13. Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j) és Mark Rutte holland kormányfõ kezet fog a sajtótájékoztatójuk végén a dél-ukrajnai Odessza kikötõvárosban 2023. október 13-án. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az RBC-Ukraina beszámolója szerint Mark Rutte holland miniszterelnök a Radio Liberty rádiónak adott interjúban tett ilyen kijelentést.

Reméljük, hogy minél hamarabb át tudjuk adni őket. Ezekben az ügyekben van előrelépés. Alapvetően az ütemterv szerint haladunk. Ez tehát jó hír

– magyarázta Rutte.

Amerikai F-16-os harci gép a németországi Spangdahlem légi támaszpontja fölött 2023. június 14-én, az Air Defender 2023 hadgyakorlat harmadik napján. Ez a NATO történetének legnagyobb szabású légi hadgyakorlata, a manőverekben 25 ország 10 000 katonája és 250 légi járműve vett részt.
Amerikai F–16-os harci gép a németországi Spangdahlem légi támaszpontja fölött 2023. június 14-én, az Air Defender 2023 hadgyakorlat harmadik napján. Ez a NATO történetének legnagyobb szabású légi hadgyakorlata, a manőverekben 25 ország tízezer katonája és 250 légi járműve vett részt (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

Azzal kapcsolatban, hogy hány repülőgépre számíthat Ukrajna, a holland kormányfő megjegyezte, hogy több mint húsz darab lesz.

24 vadászgép lesz, talán több, de nem kevesebb. Együtt dolgozunk a dánokkal és másokkal

 – hangsúlyozta a holland miniszterelnök.

 

December végén Mark Rutte holland miniszterelnök közölte, hogy a holland kormány úgy döntött, hogy előkészíti az első 18 darab F–16-os vadászgép átadását Ukrajnának.

Közben az ukrán hírszerzési főigazgatóság vezetője, Kijlo Budanov azt mondta, hogy várhatóan tavasszal már az égen láthatja a vadászgépeket.

Borítókép: Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (jobbra) és Mark Rutte holland kormányfő kezet fog a sajtótájékoztatójuk végén a dél-ukrajnai Odessza kikötővárosban 2023. október 13-án (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.