A Trumpra adott voks Putyinra adott szavazat, mondja a volt amerikai külügyminiszter

Orbán Viktor is látható a fotón, amelyet Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter osztott meg az X-en. A hajdani first lady Donald Trump megválasztásával riogatja az amerikaiakat.

2024. 03. 14. 9:58
Borítókép: Hillary Clinton, az Egyesült Államok volt külügyminisztere (Fotó: AFP/DPA/Sebastian Christoph Gollnow)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz elnökre szavaznak Donald Trump korábbi amerikai elnök hívei. Ezt állította a közösségi médiában megjelent bejegyzésében Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter, amelyhez fényképet is csatolt Trumpról és Orbán Viktor magyar kormányfőről.

Hillary Clinton, az Egyesült Államok volt külügyminisztere ismét Trumppal riogat (Fotó: Sebastian Christoph Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Hillary Clinton, az Egyesült Államok volt külügyminisztere ismét Trumppal riogat (Fotó: AFP/DPA/Sebastian Christoph Gollnow)

Clinton kijelentését a republikánus politikus és Orbán Viktor magyar miniszterelnök floridai találkozóját követően tette. A volt first lady úgy fogalmazott:

Napról napra világosabb: a Trumpra adott szavazat a Putyin-csapatra adott szavazat.

Mint arról lapunk is beszámolt Mar-a-Lagóban fogadta a magyar miniszterelnököt a minap Donald Trump. 

Orbán Viktor a találkozóról szólva azt mondta: 

Trump elnök úr a béke elnöke volt. Tiszteletet parancsolt a világban, és ezzel megteremtette a béke feltételét. Az elnöksége alatt béke volt a Közel-Keleten és béke volt Ukrajnában is. Ma sem lenne háború, ha még mindig ő lenne az Egyesült Államok elnöke. Egyetértettünk abban, hogy béke akkor lesz, ha lesznek a világnak olyan vezetői, akik békét akarnak. Büszke vagyok arra, hogy Magyarország ezek közé az országok közé tartozik

  – emelte ki a magyar miniszterelnök.

Hillary Clintonnak nem ez az első botrányos kijelentése az utóbbi időben. Legutóbb „kölyökkutyának” és „hasznos idiótának” nevezte Tucker Carlsont a volt külügyminiszter a Putyin-interjú miatt.

Borítókép: Hillary Clinton, az Egyesült Államok volt külügyminisztere (Fotó: AFP/DPA/Sebastian Christoph Gollnow)


 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.