Dmitrij Medvegyev: Örök ellenfeleink, a németek, ismét esküdt ellenségekké váltak

Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök éles kritikát fogalmazott meg a németekkel szemben. Németországnak felrótta a fegyverküldést, továbbá kijelentette, hogy a németek ismét az oroszok esküdt ellenségéve váltak.

2024. 03. 01. 16:03
MEDVEGYEV, Dmitrij
Dmitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági tanács elnökhelyettese felszólal nemzetbiztonsági tanács ülésén a moszkvai Kremlben 2022. február 21-én. A két önhatalmúlag kikiáltott kelet-ukrajnai szakadár terület - a "Luhanszki Népköztársaság" és a "Donyecki Népköztársaság" - vezetõje korábban függetlenségük elismerésére és katonai együttmûködésre kérte az orosz elnököt Fotó: Alekszej Nyikolszkij Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ami a Bundeswehr tiszteinek az országunk elleni tervezett támadásokról szóló beszélgetését illeti, elvégre örök ellenfeleink – a németek – ismét esküdt ellenségekké váltak – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

Nézzék, milyen alapossággal és milyen részletességgel tárgyalnak a fritzek a területünk elleni, megnövelt hatótávolságú rakétákkal végrehajtandó csapásokról, választják ki a legyőzni kívánt objektumokat és a legvalószínűbb módokat, hogy hazánknak és népünknek a lehető legnagyobb kárt okozzák

– vélekedett Medvegyev.

Ki tudta volna ezt elképzelni még röviddel ezelőtt? Hogyan lehet erre diplomáciailag reagálni? Nem tudom... ismét aktuálissá vált a Nagy Honvédő Háború idejéből származó felhívás: HALÁL A NÉMET-FASISTA MEGSZÁLLÓKRA!

– zárta szavait az egykori orosz elnök.

 

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági tanács elnökhelyettese felszólal nemzetbiztonsági tanács ülésén a moszkvai Kremlben 2022. február 21-én.  (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Nyikolszkij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.