Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Fáklyaként zuhant az égből az orosz Szu–35-ös vadászbombázó + videó

Az oroszok szerint ismét a saját légvédelmük szedte le tévedésből.

2024. 03. 28. 18:32
International Military-Technical Forum "Army-2020"
MOSCOW, RUSSIA - AUGUST 25: Sukhoi Su-35 fighter jets perform perform during the ARMY-2020 International Military and Technical Forum in Moscow, Russia on August 25, 2020. Sefa Karacan / Anadolu Agency (Photo by SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP) Fotó: Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tengerbe zuhant egy orosz harci gép Szevasztopol közelében – adta hírül a Reuters a Krím orosz kományzójára hivatkozva. Tájékoztatásuk szerint a pilóta katapultált, biztonságban kimentették, más kár nem keletkezett. A hírügynökség megjegyzi, az orosz Telegram-csatornák korábban arról számoltak be, hogy egy Szu–35-ös zuhant le a térségben. Arról nem érkeztek információk, hogy mi történhetett. Elsődleges információk szerint az orosz légvédelem szedhette le tévedésből, de ennek hitelességét nehéz megerősíteni. Ha így történt, elég gyakori tévedésről van szó: tavaly év végén nyolc nap alatt két Szu–35-öst veszített az orosz hadsereg ilyen „balesetekből”. Egy ilyen többfunkciós vadászbombázó árát 45-85 millió dollárra becsülik.

A közösségi médiában megjelentek olyan felvételek, amelyeken az látható, ahogy egy repülőgép nagy lángokkal, fáklyaként zuhan, majd a part közelében csapódik a vízbe.

Az esetről az ukrán Unian hírügynökség is hírt adott. Egyelőre az ukránok sem állítják, hogy ők lennének a felelősek a gép lelövéséért.

Az utóbbi hetekben az ukrán hadsereg többször eldicsekedett azzal, hogy orosz harci gépeket szedett le, konkrét bizonyítékokkal azonban csak ritkán szolgált.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.