Ezt gondolják Moszkvában Macron háborús kijelentéseiről

A Nyugat az orosz világ elpusztítására irányuló háborút folytat, az európaiak pedig lefeküdtek az amerikai tőkének – mondta el szavazatának leadása után Gennagyij Zjuganov, az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártjának főtitkára, aki reagált Emmanuel Macron retorikájára is.

2024. 03. 17. 15:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Megsemmisítő háborút” folytat a Nyugat, amely „az orosz világ elpusztítására” irányul – mondta az újságíróknak az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártjának főtitkára, Gennagyij Zjuganov, miután Moszkva Tverszkoj kerületének egyik iskolájában leadta szavazatát az orosz elnökválasztáson.

Gennagyij Zjuganov, az Orosz Föderáció Kommunista Pártjának főtitkára
Gennagyij Zjuganov, az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártjának főtitkára szól a sajtó képviselőihez szavazata leadása után Moszka Tverszkoje kerületében 2024. március 17-én (A szerző felvétele)

A fegyveres erőkkel fenyegetőző Macron és az atomháborúról ordítozók soha nem vívtak még háborút – reagált Zjuganov arra, hogy Emmanuel Macron francia elnök kirobbantana egy világháborút is, csak hogy segítsen Ukrajnának. 

A háború miatt történelmi jelentőségű a mostani választás – tette hozzá Zjuganov, aki szerint lesújtó az a tiszteletlenség, amivel hazáját kezelik a nyugati sajtóban.

Mint elmondta, pártja jelöltje, Nyikolaj Haritonov vezetésével nagyon komoly tízpontos programot állított össze, amely a jelenlegi körülmények között is lehetővé teszi a szociális juttatások növelését. Emellett nagy hangsúlyt fektetnének a hazafias nevelés erősítésére.

Egyesíteni kell a társadalmat, felülvizsgálni a pénzügyi politikát, támogatni a katonákat – sorolta a feladatokat Zjuganov.

Az európaiak lefeküdtek az amerikai tőkének, amit a németekről sosem gondolt volna – mondta el a kommunista párt vezetője, aki korábban három évig szolgált Németországban a hírszerzés kötelékében. 

Borítókép: Gennagyij Zjuganov, az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártjának főtitkára (A szerző felvétele)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.