Ferenc pápa szerint a genderideológia a mai kor egyik legnagyobb veszélye + videó

A genderelmélettel szemben szólalt fel Ferenc pápa egy konferencián a Vatikánban.

Forrás: MTI2024. 03. 01. 18:00
FERENC pápa
Vatikánváros, 2024. február 25. Ferenc pápa vasárnapi Úrangyala (Angelus) imádságot mond vatikáni lakosztályának a római Szent Péter térre nézõ ablakából 2024.február 25-én. MTI/AP/Gregorio Borgia Fotó: Gregorio Borgia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mai kor egyik legnagyobb veszélye a genderideológia, amely megszünteti a különbségeket férfi és nő között − mondta Ferenc pápa a Vatikánban pénteken kezdődött nemzetközi antropológiai konferencia nyitóbeszédében.

A katolikus egyházfő korunk „rossz ideológiájának” nevezte a genderelméletet, amely − hangoztatta − megszünteti a különbségeket, és mindent egyenlővé akar tenni.

A különbségek eltörlése az emberiség eltörlését jelenti

 − jelentette ki Ferenc pápa. Úgy vélte, a genderelmélettel ellentétben a férfi és a nő megkülönböztetése az, amely „termékeny kontrasztot” teremt.  

Ferenc pápa beszédében egy olvasmányélményére emlékeztetett: Robert Hugh Benson 1907-ben megjelent, A világ ura című regényére. A szentatya kifejtette, hogy a jövőről szóló regény jóslatként szólt, mivel előrevetítette az összes különbség eltörlésének szándékát.

Borítókép: Ferenc pápa szerint a genderelmélet veszélyt hordoz magában (Fotó: MTI/AP/Gregorio Borgia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.