Megkérdeztük a magyar baloldali brüsszelitákat, miért akadályoznák a tanárok béremelését

Lapunk megkereste az ellenzék ismert brüsszeli arcait, arra várva reakciót, hogy mit szólnak ahhoz, hogy a tanári béremeléseket is célzó uniós forrásokat igyekszik Brüsszel elgáncsolni.

2024. 03. 12. 16:53
VÁGÓ Gábor; DOBREV Klára; TÓTH Bertalan; Cseh Katalin
Budapest, 2019. május 16. Tóth Bertalan, az MSZP-Párbeszéd, Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom, Vágó Gábor, a Lehet Más a Politika és Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-listavezetõje (b-j) a Republikon Intézet Kire szavazzanak a liberálisok? címû kerekasztal-beszélgetésén a TRIP rendezvényhajón 2019. május 16-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkerestük a hazai ellenzék ismertebb brüsszeli képviselőit, hogy mit gondolnak arról, hogy Brüsszel tovább fokozza a nyomásgyakorlást a magyar források visszatartása kapcsán.

 

Mint ismert, az Európai Parlament jogi bizottsága döntött: az EP elnökének keresetet kell benyújtania az Európai Unió Bíróságán, amiért az pénzeket oldott fel Magyarország számára.

Az Európai Parlament berkein belül rendszeresen állnak ki baloldali képviselők azért, hogy Magyarország ne jusson hozzá a neki jogosan járó pénzekhez. A közelmúltban még a Momentum egyik elnökségi tagja, Hajnal Miklós is büszkén hangoztatta, hogy az európai parlamenti képviselőik érdeme, hogy Brüsszel megvonja Magyarországtól az uniós pénzeket. 

Megkeresésünk célja annak feltárása, hogy hogyan látják az ellenzék meghatározó képviselői azt, ahogy Brüsszel próbálja elgáncsolni a magyar kormány és az Európai Bizottság konstruktív együttműködését. Az ugyanis már többször, akár a közelmúltban is bebizonyosodott, hogy Magyarország tud együttműködni az Európai Bizottsággal, amikor az éppen nem az LMBTQ- és menekültügyi jogok implementálását követeli, mint feltételeket.

 

A reakciót arra várjuk, hogy hogyan látják, hogy Brüsszel gőzerővel próbálja akadályozni, hol zsarolással, hol időhúzással azt, hogy Magyarország megkapja a neki járó forrásokat, amiket a kormány például a pedagógus-béremelésre fordít és tervez fordítani.

Cikkünk reakciók esetén frissül.

Borítókép: Tóth Bertalan, az MSZP–Párbeszéd, Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom, Vágó Gábor, a Lehet Más a Politika és Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője a Republikon Intézet Kire szavazzanak a liberálisok? című kerekasztal-beszélgetésén a TRIP rendezvényhajón 2019. május 16-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.