Mélyen hallgatnak a hazájuk ellen áskálódó balliberális magyar képviselők

A baloldal brüsszeli képviselete nem tudja kritikával illetni, ahogy Brüsszel próbálja elgáncsolni a magyar pénzeket.

2024. 03. 13. 19:01
VÁGÓ Gábor; DOBREV Klára; TÓTH Bertalan; Cseh Katalin
Budapest, 2019. május 16. Tóth Bertalan, az MSZP-Párbeszéd, Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom, Vágó Gábor, a Lehet Más a Politika és Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-listavezetõje (b-j) a Republikon Intézet Kire szavazzanak a liberálisok? címû kerekasztal-beszélgetésén a TRIP rendezvényhajón 2019. május 16-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sem kapott választ lapunk az ellenzék brüsszeli erős embereitől, amiben kiállásukat reméltük a magyar pénzek mellett. Megkeresésünkben arra vártunk reakciót, hogy mit szólnak ahhoz, hogy a tanári béremeléseket is célzó uniós forrásokat igyekszik Brüsszel elgáncsolni.

Mint ismert, a közelmúltban az Európai Parlament (EP) jogi bizottsága szavazás mentén adta ajánlását az EP elnökének, hogy citálják bíróság elé az Európai Bizottságot, amiért az pénzeket oldott fel Magyarország számára. A döntés arányban van a magyar baloldal brüsszeli tevékenységével, mégis reménykedtünk egy válaszban, ám ez mindmáig elmarad. Nemrégiben a Momentum egyik elnökségi tagja tett hajmeresztő nyilatkozatot a baloldal brüsszeli munkásságáról. A momentumos Hajnal Miklós azzal büszkélkedett, hogy „Magyarországgal szemben” dolgoznak Brüsszelben.

A baloldal brüsszeli képviselete úgy tűnik, nem tudja kritikával illetni azt, ahogy Brüsszel próbálja elgáncsolni a magyar kormány és az Európai Bizottság konstruktív együttműködését. Bizonyára azért, mert ennek a folyamatnak ők maguk is alakító szereplői.

Az ugyanis már többször, akár a közelmúltban is bebizonyosodott, hogy Magyarország tud együttműködni az Európai Bizottsággal, amikor az éppen nem az LMBTQ- és menekültügyi jogok implementálását követeli, mint feltételeket.

Borítókép: Tóth Bertalan, az MSZP–Párbeszéd, Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom, Vágó Gábor, a Lehet Más a Politika és Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője a Republikon Intézet Kire szavazzanak a liberálisok? című kerekasztal-beszélgetésén a TRIP rendezvényhajón (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.