Mindkét pilóta elaludt, le is tért az utasszállító az útvonalról

Az egyik lepihent, a másik elszundított.

Forrás: NBC News2024. 03. 13. 13:32
White,Passenger,Airplane,Flying,In,The,Sky,Amazing,Clouds,In
2195085031 Fotó: muratart
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen 153 utassal a fedélzetén indult útnak Kandariból Jakartába a Barik indonéziai légitársaság BTK6723-as járata még január 25-én – adta hírül az NBC News.

A 32 éves pilóta egyeztetett a 28 éves másodpilótával, hogy lepihenne egy kis időre, majd miután felébredt, megkérdezte a másodpilótát, hogy szeretne-e ő is pihenni, de az nemet mondott, ezért a pilóta még aludt egy kicsit. Közben a másodpilóta engedélyt kért, hogy változtathasson az útvonalon, mert ki akart kerülni egy időjárási jelenséget, azonban közben elaludt. 

Öröm az ürömben, hogy a kapitány egy ponton megébredt, és rájött, hogy a gép nem jó irányba megy, miközben a másodpilóta békésen szundikált. Végül a helyzetet megoldották, az utasszállító biztonsággal landolt Jakartában. 

A másodpilóta, akinek egy hónapos ikrei vannak, bevallotta a nyomozóknak, hogy mostanában nem tudja kialudni magát. A jelentés az esetről ide kattintva elolvasható. 

Borítókép: Illusztráció

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.