Moszkvában végső nyugalomra helyezik Alekszej Navalnijt

Hatalmas készültség mellett Moszkvában ma temetik a február 16-án meghalt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust.

2024. 03. 01. 10:39
NAVALNIJ, Alekszej
Rohamrendõrök az Istenanya Ikonja ortodox templom közelében, Moszkva Marjino nevû délkeleti külvárosában 2024. március elsején, Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikusnak a templomban tartandó gyászmiséje elõtt Fotó: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyászszertartás Moszkva külvárosában lesz, majd a temetésre ezt követően helyi idő szerint 16 órakor kerül sor a Boriszovszkoje temetőben. Az eddigi információk szerint az eseményt online is közvetítik Alekszej Navalnij YouTube-csatornáján, továbbá a világ számos nagyvárosában tartanak megemlékezéseket párhuzamosan. 

NAVALNIJ, Alekszej
Hatalmas készültségben vannak a hatóságok. Fotó: MTI/AP 

Csütörtök délután az interneten terjedő fotók tanúsága szerint erős rendőri jelenlét és kordonok voltak a templomnál, a megemlékezés helyénél és a temetőnél is.

Az ellenzéki politikus február 16-án halt meg egy orosz sarkköri börtönben, miután három éve töltötte a börtönbüntetését. 

Navalnij halálhíre nemzetközi felháborodást váltott ki, több nyugati vezető, közöttük Joe Biden amerikai elnök Vlagyimir Putyin orosz elnököt tette felelőssé a politikus haláláért.

 

Borítókép: Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus meghallgatáson vesz részt a bíróság moszkvai tárgyalótermében az ellene rágalmazás vádjával indított perben 2021. február 12-én (Fotó: MTI/EPA/Babuskinszkij kerületi bíróság)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.