Peszkov: Az amerikai hírszerzés nem áll le Oroszországban!

A Kreml a CIA folyamatos felforgatási kísérleteiről számolt be, hozzátéve, hogy az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség a tevékenységével az elnökválasztást is befolyásolná.

Forrás: Lenta.ru2024. 03. 15. 12:51
Kremlin spokesman Dmitry Peskov
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. Fotó: Sefa Karacan Forrás: AFP/Anadolu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai hírszerzés továbbra is felforgató tevékenységet folytat Oroszország teljes területén. Ezt Dmitrij Peszkov, az orosz elnök sajtótitkára jelentette be, számolt be róla a TASZSZ.

Az Egyesült Államok és az érintett ügynökségek és különleges szolgálatok ugyanazokat a felforgató tevékenységeket folytatják hazánkban, mint korábban, és még mindig ezt teszik

– mondta Peszkov.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője Vlagyimir Putyin orosz elnök év végi sajtótájékoztatóját moderálja Moszkva központjában 2023. december 14-én. (Fotó: Gavriil GRIGOROV / POOL / AF)
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője Vlagyimir Putyin orosz elnök év végi sajtótájékoztatóját moderálja Moszkva központjában 2023. december 14-én. Fotó: AFP/Gavriil Grigorov

Dmitrij Peszkov kommentálta a CIA kínai működési kísérleteiről szóló híreket is, hozzátéve, hogy Oroszország is tapasztalta az amerikai titkosszolgálatok tevékenységét, írja a Lenta.ru.

Február végén a Kreml egyik tisztviselője arról is beszélt, hogy az amerikai titkosszolgálatoknak voltak állítólagos kísérletei Vlagyimir Putyin orosz elnök megfigyelésére a körülötte lévők okostelefonjain keresztül.

A Kreml szóvivője az orosz régiók elleni támadások okairól azt mondta, hogy ezek kísérletek, amelyek árnyékot próbálnak vetni az elnökválasztásra és destabilizálni akarják a helyzetet.

 

Borítókép: Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője moderálja Vlagyimir Putyin orosz elnök éves külön televíziós kérdés-felelet ülését és az év végi sajtótájékoztatót, amelyre a moszkvai Gostiny Dvor kereskedelmi és kiállítási központban kerül sor 2023 december 14-én (Fotó: AFP/Anadolu/Sefa Karacan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.