Putyin nem viccel, brutális rakétatámadás érte Kijevet

Törmelék zuhant a lakóépületekre Kijevben miután a légvédelem több rakétát megsemmisített. A rakétatámadásnak több sérültje van.

2024. 03. 21. 8:57
null
Harkiv, 2024. március 20. Ukrán tûzoltók próbálják megfékezni egy orosz rakétatalálatot kapott ipari épület lángjait a kelet-ukrajnai Harkiv város Holodnohirszk kerületében 2024. március 20-án. Oleh Szinjehubov, a harkivi katonai adminisztráció vezetõje szerint a támadásban legkevesebb egy ember életét vesztette és legalább öten megsérültek. MTI/EPA/Szergej Kozlov Fotó: Szergej Kozlov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lakóházakra zuhant törmelékről és sérültekről posztolt a Telegram üzenetküldő alkalmazáson hajnalban Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere. Klicsko posztjai szerint több épület kigyulladt a rakétatámadás  következtében.

Orosz rakétatalálatot kapott épületet oltanak az ukrán tűzoltók
Orosz rakétatalálatot kapott épületet oltanak az ukrán tűzoltók (Fotó: Szergej Kozlov)

A tíz sérült közül kettőt kórházba kellett szállítani, a többieket a helyszínen ellátták.

Az ukrán légvédelem több rakétát indított a támadás ellen, és Mikola Olescsuk légierő-parancsnok szerint az összes orosz rakétát eltalálták, több mint harmincat – írja az MTI. Február eleje óta ez volt az első súlyosabb rakétatámadás Kijev ellen.

Korábban Harkivban egy ipari területet ért támadás, annak öt halottja volt.

Borítókép: Orosz rakétatalálatot kapott épületet oltanak az ukrán tűzoltók (Fotó: MTI/EPA/Szergej Kozlov)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.