Rakétatámadás Kijevben + videó

A helyi csatornák szerint az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) létesítményeit találták el. A kijevi polgármester, Vitalij Klicsko a Telegramon is megerősítette a robbanásokat.

Forrás: ura.news2024. 03. 25. 12:22
At least 2 killed in Ukraine’s capital in Russian airstrikes
A tűzoltók hadműveletet hajtanak végre egy égő épületen az orosz erők hatalmas rakétatámadása után 2024. január 2-án. Fotó: Danylo Antoniuk Forrás: Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrán információk szerint robbanások hallatszottak a fővárosban hétfőn. Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere megerősítette az értesülést, és közölte, hogy a különleges szolgálatok Kijev több kerületébe vonultak, írta az Ura.news.

Meg nem erősített információk szerint legalább egy rakéta repült a kijevi Zsuljany repülőtér térségébe is. A hírek szerint a becsapódott rakéta Kinzsal vagy Iszkander-M volt.

A kijevi független tudósítók legalább négy hangos robbanást hallottak néhány másodperccel azután, hogy helyi idő szerint délelőtt 10 óra 30 perckor megszólaltak a légiriadó szirénák, és füstöt láttak felszállni a városból.

Kijevben egy háromemeletes lakóépületet rongált meg a rakétatörmelék. A katasztrófavédelmi szervek is a helyszínre vonultak. A támadásban, úgy tudni, öten sérültek meg. Két nőt a helyszínen láttak el, de voltak, akik kórházba kerültek, közöttük egy 16 éves lány is.

Az Egyesült Államok ukrajnai nagykövete, Bridget Brink az X-en posztolt az eseményekkel kapcsolatban. Azt írta:

Ma reggel Oroszország ismét hiperszonikus rakétákkal támadja Ukrajnát. Hangos robbanások Kijevben.

Borítókép: A tűzoltók hadműveletet hajtanak végre egy égő épületen az orosz erők hatalmas rakétatámadása után 2024. január 2-án (Fotó: Anadolu via AFP/Danylo Antoniuk)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.