Terrortámadás készült a transzszibériai vasút ellen

Az ukrán különleges szolgálatok Lembergben szervezték be a férfit, akinek az volt a feladata, hogy vasúti szerelvényeket siklasson ki.

Forrás: Lenta.ru2024. 03. 16. 9:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FSZB megakadályozott egy terrortámadást a transzszibériai vasúti csomópontnál a Szverdlovszki területen – írta meg a Lenta.ru a TASzSz-ra hivatkozva. Őrizetbe vettek egy orosz férfit, akit az ukrán különleges szolgálatok Lembergben szerveztek be, és teherszállító vasúti szerelvények kisiklatását kellett volna megszerveznie.

 

Az őrizetbe vett személynél lefoglalták az összekötőjével való konspiratív kommunikációra szolgáló kommunikációs eszközöket, a vonatok felborítására szolgáló eszközt, valamint a bűncselekmények elkövetéséhez szükséges pénzt.

A férfit őrizetbe vették, bűnösnek vallotta magát és együttműködik a nyomozás érdekében.

Korábban Tatárföldön a rendőrség őrizetbe vett egy házaspárt – a transzszibériai vasútvonalon az Amur folyó felett átívelő híd felrobbantásának feltételezett szervezőit. Az őrizetbe vett személyek a 63 éves Vlagyimir Fetiszov, a habarovszki kormány belpolitikai főosztálya nemzeti egyesületekkel való kapcsolattartásért felelős osztályának volt helyettes vezetője és felesége, az 51 éves Natalja Romanenko, a habarovszki ukrán közösség volt elnöke.

Borítókép: Illusztráció, FSZB (forrás: Telegram)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.