Újabb genderőrület: szakállas „nők” a spanyol hadseregben

A spanyol kormány által 2022-ben bevezetett új önazonosító törvény megkönnyítette a nemek hivatalos megváltoztatását.

Forrás: Daily Mail2024. 03. 06. 12:34
null
A Spanish military instructor (R) trains a group of Ukrainian soldiers in the Spanish army base of Toledo, on December 2, 2022. Spanish military personnel are training a group of 400 Ukrainian soldiers as part of the EU military assistance to Ukraine amid the country's ongoing conflict with Russia. (Photo by Thomas COEX / AFP) Fotó: Thomas COEX / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen 41 férfi változott át hivatalosan nővé az észak-afrikai Ceuta spanyol területen, miközben közülük csak négy személy vette a fáradságot, hogy megváltoztassa a nevét is – számolt be az elképesztő esetről a Daily Mail.

Gender
Illusztráció. Fotó: Pexels

Az El Español című online újság szerint az újonnan regisztrált nők többsége a hadseregnél vagy a rendőrségnél dolgozik. A hadsereg tizedese, Roberto Perdigones, aki az elmúlt tizenkét hónapban regisztráltatta magát nőként, állítólag most jobb fizetést kap és szebb lakásban él.

– Kívülről heteroszexuális férfinak érzem magam, de belül leszbikus vagyok. És ez utóbbi az, ami számít – mondta. – Ezért vittem végig a jogi eljárást, hogy nő legyek. 

Perdigones tizedes szerint a pozitív diszkrimináció arra ösztönözte az egyéneket, hogy nővé váljanak. 

Azért, mert megváltoztattam a nememet, azt mondták nekem, hogy a nyugdíjam emelkedett, mert a nők többet kapnak az egyenlőtlenségek kompenzálására. Emellett 15 százalékkal több fizetést is kapok azért, mert anya vagyok

– mondta. A tizedes azt is tervezi, hogy újratárgyaltatja tizenéves fia közös felügyeletét, mert úgy véli, a nővé válás jobb esélyeket jelent a bíróságon. 

 

Szakállas női katonák

0ľ Még egy saját szobám is van a laktanyában, teljesen egyedül, saját fürdőszobával. Ez azért van, mert nem lehetek férfiakkal, mert nő vagyok, és a biológiai nők iránti tiszteletből nem tartottam helyénvalónak, hogy biológiai nőkkel legyek – mondta. 

A tizedesnek azt is megengedték, hogy megtartsa a szakállát, mivel az arcszőrzet megengedett a nőknek.

A spanyol transzneműekről szóló törvény értelmében bárki megváltoztathatja az útlevelében és személyi igazolványában szereplő nemet, ha hivatalosan kéri a változtatást. Az ország célja, hogy akár negyven százalékra növelje a nők számát a Guardia Civil és a Nemzeti Rendőrség állományában. Egy polgárőrségi forrás szerint sokan azért váltanak nemet, hogy lázadjanak a progresszív törvények ellen. 

– Már több esetet láttam a kollégáim között, és ez a szám növekedni fog – mondta a szakállas nő.

 

Borítókép: Egy spanyol katonai kiképző (r) ukrán katonák egy csoportját oktatja a spanyol hadsereg toledói bázisán 2022. december 2-án. A spanyol katonai személyzet egy négyszáz fős ukrán katonákból álló csoportot képez ki az Ukrajnának nyújtott uniós katonai segítségnyújtás részeként az ország Oroszországgal fennálló konfliktusa közepette (Fotó: AFP/Thomas Coex)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.