Ukrajna állhat a moszkvai terrortámadás mögött és segítséget is kapott?

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetője szerint a terrortámadással Ukrajna bizonyítani szeretne nyugati szövetségeseinek, és arra törekszik, hogy minél nagyobb károkat tudjon okozni Oroszországnak.

Forrás: TASZSZ2024. 03. 27. 15:47
A moszkvai terrortámadás helyszíne (Fotó: Tom Grimbert / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az USA, Nagy-Britannia és Ukrajna áll a Crocus City Hallban történt moszkvai terrortámadás mögött, mondta Alekszandr Bortnyikov, az orosz FSZB vezetője újságíróknak, írta meg a TASZSZ.

Úgy gondoljuk, hogy ez így van. Mindenesetre most arról beszélünk, amit tudunk. Ezek általános információk, de vannak óriási eredményeink is

– válaszolta az újságírók kérdéseire.

Alekszandr Bortnyikov, az orosz FSZB biztonsági szolgálatának vezetője a Biztonsági Tanács, az orosz kormány és a bűnüldöző szervek tagjaival folytatott megbeszélésen. Fotó: AFP/Gavriil Grikgorov

Bortnyikov úgy véli, hogy Ukrajna igyekszik bizonyítani rátermettségét. 

Mit kell tenni ahhoz, hogy valaki bebizonyítsa értékét? Szabotázst és terrorcselekményt kell végrehajtani a hátországban, amiben az ukrán titkosszolgálatok és a brit titkosszolgálatok is kitűnnek. Az amerikai hírszerzési szolgálatok nemegyszer beszéltek erről

 – mondta. Bortnyikov megjegyezte: hatalmas mennyiségű információ kering arról, hogy „a Nyugat és Ukrajna arra törekszik, hogy minél nagyobb kárt okozzon hazánknak”. 

Ezek dróntámadások, szabotázscsoportok és terrorista struktúrák behatolása a területünkre

– jelentette ki az FSZB igazgatója.

Borítókép: A moszkvai terrortámadás helyszíne (Fotó: Tom Grimbert/Hans Lucas/Hans Lucas via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.