Váltságdíjat követelnek, nem is keveset, százhúsz embert tart fogva egy mexikói kartell

Az elraboltak közt van közel harminc georgiai is, értük 90 ezer dollár váltságdíjat követelnek a fogva tartók.

2024. 03. 17. 8:31
Operation 'Rastrillo' To Combat Crime In Ecatepec
A member of the State Police is participating in the departure of a security operation called ''Rastrillo'' to combat crime in the Municipality of Ecatepec. More than 1,300 elements from the Attorney General's Office of the Republic (FGR), the Attorney General's Office of the State of Mexico (FGJEM), and the State Police are taking part in the operation in Ecatepec de Morelos, Mexico, on March 15, 2024. (Photo by Rick Cruz/Eyepix Group) (Photo by Eyepix / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mexikóban egy drogkartell tagjai elraboltak mintegy harminc georgiai állampolgárt, akik az országon keresztül az Egyesült Államokba próbáltak eljutni – közölte a Life.ru a Mtavari-a hivatkozva. A lap szerint az elrablók 90 ezer dollárt követeltek a foglyok szabadon bocsátásáért.

A georgiai külügyminisztérium közölte, hogy már kapcsolatban áll a mexikói bevándorlási szolgálattal, hogy további információkat szerezzenek a helyzetről, és közös nyomozást indítsanak, többek között az elraboltak jelenlegi tartózkodási helyének kiderítésére. Az egyik fogva tartott ismerőse elmondta, hogy egy pincében őrzik őket, ahol legalább 120 embert helyeztek el. Állítólag a drogkartell tagjai által kért összeg felét már kifizették.

Elképzelhető, hogy ott tartják fogva a korábban elrabolt 23 éves orosz nőt, Mariát is. A mexikói kartell tagjai március 14-én az Egyesült Államokkal határos Reynosa városába tartó turistát rabolták el. Este 11 óra körül a nő hangüzenetet rögzített a férjének, amelyben elmondta, hogy fegyveresek üldözik. Egy helyi bűnbanda tagjai foglyul ejtették, és fizetséget követeltek, mert „átutazott a földjükön”. A lánynál nem volt pénz, ezért a banditák magukkal vitték, a vele utazó mexikóiakat pedig elengedték. A banditák 1500 dollárt követeltek Maria férjétől, majd miután megkapták, további 900 dollárt kértek. Ezt az összeget is elküldték, de arról nem tudni semmit, hogy hol van most a lány. A mexikói orosz nagykövetség ellenőrzés alatt tartja a helyzetet.

Borítókép: Az állami rendőrség egyik tagja részt vesz a Rastrillo elnevezésű biztonsági műveletben, amelynek célja a bűnözés elleni küzdelem Ecatepec településen. A Köztársasági Főügyészség (FGR), Mexikó Állam Főügyészsége (FGJEM) és az Állami Rendőrség több mint 1300 tagja vett részt a mexikói Ecatepec de Morelos településen zajló műveletben 2024. március 15-én (Fotó: Rick Cruz/Eyepix Group/NurPhoto/NurPhoto via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.