A fiam egy szörnyeteg, de szeretem – mondta a sydney-i késelő édesapja + videó

Megrázó vallomást tett a sydney-i ámokfutó édesapja.

2024. 04. 15. 15:23
null
Sydney, 2024. április 15. Virágot hagy egy nõ az áldozatok rögtönzött emlékhelyén, a sydney-i Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontnál 2024. április 15-én, a bevásárlóközpontban elkövetett késelés után két nappal. A 40 éves támadó, egy pszichés problémákkal küzdõ hajléktalan férfi halálra szúrt hat embert, tizenkettõt pedig megsebesített, mielõtt egy rendõrtiszt agyonlõtte. Ausztráliában április 15-re nemzeti gyásznapot hirdettek. MTI/EPA/AAP/Flavio Brancaleone Fotó: Flavio Brancaleone
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sydney-i késeléses támadó szülei saját otthonuk előtt beszéltek a sajtónak, ahol elmondták, hogy „rendkívül sajnálják”, amit a fiuk tett. 

Mint ismert, a negyvenéves Joel Cauchi szombaton egy nagyméretű késsel felfegyverkezve támadt vásárlókra egy üzletközpontban, hat embert megölt és tizenkét másikat megsebesített, köztük egy kilenc hónapos csecsemőt. A férfit Amy Scott felügyelő lőtte le.

A gyilkos édesapja, Andrew Cauchi hétfőn úgy fogalmazott, „megszakad a szíve” az áldozatok és családjaik vesztesége miatt, írja a The Independent brit lap. A hetvenhat éves férfi megrázó nyilatkozatában elmondta, „a fiam szolgájává tettem magam, amikor megtudtam, hogy mentális betegsége van”.

Ő az én fiam. És én egy szörnyeteget szeretek. Mások számára ő egy szörnyeteg, számomra egy nagyon beteg fiú volt 

– fogalmazott. 

Cauchi elmondta, hogy a fia régóta szenvedett mentális betegségben. „Barátnőt akart, de nem volt szociális készsége, és ezért nagyon frusztrált volt” – tette hozzá.

A férfi arról is beszélt, hogy nemrég öt amerikai katonai kést vett el a fiától, amikor Joel tavaly meglátogatta őt, mert attól félt, hogy megkésel valakit.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Joel Cauchi ámokfutása során is nőket célozhatott meg a rendőrség szerint. 

Számomra nyilvánvaló, a nyomozók számára nyilvánvaló, hogy az elkövető a nőkre összpontosított, és kerülte a férfiakat

 – mondta Karen Webb, Új-Dél-Wales állam rendőrparancsnoka.

Az áldozatok között csak egy férfi, egy harmincéves biztonsági őr volt. 

Borítókép: Virágot hagy egy nő az áldozatok rögtönzött emlékhelyén, a sydney-i Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontnál 2024. április 15-én, a bevásárlóközpontban elkövetett késelés után két nappal (Fotó: MTI/EPA/AAP/Flavio Brancaleone)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.