Az Amnesty International „íróként” dicsőít egy palesztin terroristát

Az Amnesty International jelentős felháborodást váltott ki egy posztja miatt, amelyben egy elhunyt palesztin terroristát íróként dicsőítettek, és a nemrég bekövetkezett halálát kegyetlen emlékeztetőnek nevezte, hogy Izrael semmibe veszi a palesztinok élethez való jogát.

Forrás: Breitbart2024. 04. 10. 11:43
Demonstration held in Gaza in support of imprisoned Walid Daqqa
Tüntetők gyülekeznek a Beit Hanoun határkapu előtt, hogy demonstrációt tartsanak Walid Dakka, a 60 éves, 37 éves palesztin fogoly támogatására, akinél rákot diagnosztizáltak Gázában. 2023. május 31. Fotó: Ali Jadallah Forrás: Anadolu/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi Soros-hálózathoz köthető csoport a hétfői bejegyzésében Walid Dakka, az izraeli börtönökben leghosszabb ideig raboskodó palesztin fogoly halálával foglalkozott, írta meg a Breitbart.

Walid Dakka, egy 62 éves palesztin író őrizetben bekövetkezett halála, aki 38 évnyi bebörtönzés után a leghosszabb ideig izraeli börtönben lévő palesztin fogoly volt, kegyetlenül emlékeztet arra, hogy Izrael semmibe veszi a palesztinok élethez való jogát

–áll a bejegyzésben.

Dakkát egy olyan csoport irányításáért ítélték el, amely még 1984-ben elrabolt, megkínzott, megcsonkított és megölt egy 19 éves izraeli katonát, Moshe Tamamot. Tamamnak kivájták a szemét és levágták a nemi szervét, mielőtt mellkason lőtték.

Bár az Amnesty International, amely az emberi jogokkal foglalkozik, kiállt Dakka szabadon bocsátása mellett, a férfi a szabadlábra helyezés előtt meghalt.

Erika Guevara-Rosas, a szervezet kutatási, érdekérvényesítési, politikai és kampányokért felelős vezető igazgatója szívszorítónak nevezte, hogy Dakka izraeli őrizetben halt meg, annak ellenére, hogy számos alkalommal szólított fel a sürgős szabadon bocsátására humanitárius okokból, miután rákbetegségét diagnosztizáltak nála. Most azt követeli, hogy adják vissza a holttestét, hogy méltó temetésben részesülhessen.

A poszt, amely Dakkára csupán palesztin íróként hivatkozott, hatalmas visszhangot váltott ki az interneten. 

„Walid Dakka rákban halt meg, miközben börtönbüntetését töltötte a 19 éves izraeli Moshe Tamam meggyilkolásáért” – írta Izrael Állam hivatalos X-fiókja.

Itt van @amnesty, aki megpróbál egy szadista pszichopatát szentnek beállítani

 – írta Michael Rapaport színész. 

„Ez segít megmagyarázni, hogy az Amnesty miért nem tesz semmit a túszok kiszabadításáért” – tette hozzá. 

Azokkal a gonosz szemetekkel vannak, akik kínozzák őket.

 

Borítókép: Tüntetők gyülekeznek a Beit Hanoun határkapu előtt, hogy demonstrációt tartsanak Walid Dakka palesztin fogoly támogatására, akinél rákot diagnosztizáltak Gázában 2023-ban (Fotó: Anadolu/AFP/Ali Jadallah)
 


 


 


 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.