Folytatódik a kötélhúzás a túszok ügyében

A palesztin terrorszervezet egyetlen követelését sem teljesíti a legújabb izraeli javaslat a tűzszünetre és a túszok kiszabadulására vonatkozóan – közölte a Hamász. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa még a hónap folyamán napirendjére tűné a palesztinok tagsági kérelmét.

Forrás: The Times of Israel2024. 04. 09. 7:17
Romos lakóház a Gázai övezet déli részén fekvõ Hán-Júniszban 2024. április 8-án (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber) Fotó: Mohamed Szaber
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hamász egyetlen követelését sem teljesíti az az izraeli javaslat, amelyet katari és egyiptomi közvetítőkön keresztül kapott meg – közölte a palesztin terrorszervezet, hozzátéve, hogy ennek ellenére tanulmányozni fogják azt, és választ adnak majd a közvetítőknek.

Romos házak között szállítják megmaradt ingóságaikat palesztinok a Gázai övezet déli részén fekvõ Hán-Júniszban 2024. április 8-án (Fotó: MTI/EPA/Haiszam Imad)
Romos házak között szállítják megmaradt ingóságaikat palesztinok a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Júniszban 2024. április 8-án (Fotó: MTI/EPA/Haiszam Imad)

A terv szerint több száz palesztin foglyot, köztük halálos támadások miatt elítélteket, engednének szabadon negyven izraeli túszért cserébe – számolt be róla a The Times of Israel izraeli napilap.

Eközben az ENSZ Biztonsági Tanácsa még ebben a hónapban napirendre tűzné a palesztinok teljes jogú tagságának kérdését. A tagsági kérelmet először a Biztonsági Tanácsnak kell elfogadnia ahhoz, hogy a közgyűlés elé kerülhessen, de az Egyesült Államok várható vétója miatt aligha jut el a közgyűlési szavazásig. 

A teljes jogú tagság gyakorlatilag a palesztin államiság elismerését jelentené, amit Izrael kereken elutasít.

Borítókép: Romos lakóház a Gázai övezet déli részén fekvõ Hán-Júniszban 2024. április 8-án (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.