Moszkvai terrortámadás: Putyin ígéretet tett a belügyi tárca igazgatósága előtt + videó

A terroristák hálózatában nincsenek megbízható ügynökök, a merénylőket csak a pénz hajtja, így ki lehet szedni belőlük, hogy ki rendelte meg a moszkvai terrortámadást. Erről beszélt a belügyminisztérium kibővített elnökségi ülésén Vlagyimir Putyin, aki azt is kiemelte, hogy a jövőben törekedni kell a nagyobb biztonságra a tömegrendezvények helyszínein.

2024. 04. 02. 14:51
Vlagyimir Putyin orosz elnök ígéretet tett a moszkvai terrortámadás megrendelőinek felkutatására (Fotó: POOL /AFP/Pavel BEDNYAKOV)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz bűnüldöző szervek meg fogják találni azokat, akik megrendelték a moszkvai terrortámadást – jelentette ki Vlagyimir Putyin a belügyminisztérium kibővített elnökségi ülésén.

Ebben a terrorista környezetben nincsenek megbízható ügynökök. Pénzért bármit megtesznek: nem vallási vagy politikai megfontolások vezérlik őket, hanem kizárólag anyagiak. Mindent könnyű eladni. Bármilyen információt megvesznek és eladnak, így biztosan eljutunk a végső megrendelőkhöz

– hangsúlyozta az orosz elnök a Ria Novosztyi orosz hírügynökség tudósítása szerint.

Az orosz államfő elmondta, hogy jelenleg is zajlik a Crocus City Hall, a moszkvai terrortámadás helyszínének biztonságáért felelős valamennyi felügyeleti szolgálat és kereskedelmi szervezet tevékenységének átvilágítása – folytatta az elnök. Putyin megjegyezte, hogy a terroristák és megrendelőik pánikot és gyűlöletet akarnak kelteni a társadalomban, és belülről akarják megosztani a multinacionális Oroszországot. Ezt nem szabad megengedni nekik – tette hozzá.

Az elnök kijelentette, hogy Oroszország nagyon nagy árat fizetett, és a helyzetet a lehető legobjektívebben kell elemezni. 

Fontos, hogy új szintre emeljük a biztonságot azokon a helyeken, ahol tömegek tartózkodnak minden nap – sportlétesítményekben, közlekedési, bevásárló- és szórakoztató központokban, iskolákban, kórházakban, egyetemeken, színházakban. Ebben a feladatban a belügyminisztériumnak kulcsszerepe van

 – mondta az elnök.

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, a rendkívüli helyzetek minisztériumának legfrissebb adatai szerint 144 embert öltek meg a terroristák a moszkvai merénylet során. Az ügyben tíz vádlottat tartóztattak le, köztük négy tádzsikisztáni állampolgárt, akik a nyomozás szerint a terrortámadás közvetlen elkövetői voltak.

Alekszandr Bortnyikov, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója a múlt héten azt mondta, hogy a letartóztatottak első vallomásai megerősítik azokat a nyomokat, melyek szerint ukrán és nyugati szál is megbújik a terrortámadás mögött. A nyomozóbizottság szerint a terroristák a támadás után Kijevbe akartak menekülni, hogy ott jutalmat kapjanak. Az orosz biztonsági szolgálatok úgy vélik, hogy a támadás mögött az Egyesült Államok és Nagy-Britannia áll.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök ígéretet tett a moszkvai terrortámadás megrendelőinek felkutatására (Fotó:  AFP/Pavel Bednyakov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.