NATO-gépeknek kellett felszállniuk az oroszok bombázása miatt + videó

Lengyel és szövetséges repülőgépek szálltak fel az Ukrajna ellen irányuló orosz támadások miatt – közölte a lengyel fegyveres erők műveleti parancsnoksága az X közösségi oldalon.

2024. 04. 06. 13:01
2023 NATO Tiger Meet Drill in Italy
A Lengyel Légierő F16-os vadászrepülőgépe látható a 62. NATO Tigris Találkozó gyakorlaton, amelyet a „NATO Tigris Szövetség” szervezett. (Fotó: Anadolu/AFP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a légtérben lengyel és szövetséges repülőgépek közlekednek, ami fokozott zajszintet okozhat, különösen az ország délkeleti részén. Intenzív tevékenységet folytat az Oroszországi Föderáció nagy hatótávolságú légiereje az Ukrajna területén található objektumok elleni rakétacsapásokkal kapcsolatban

– áll a közleményben.

A lengyel légierő megjegyzi, hogy „minden szükséges eljárást elindítottak a lengyel légtér biztonságának biztosítása érdekében, és a helyzetet figyelemmel kísérik”.

Ma a hajnali órák óta egész Ukrajnában légiriadó van érvényben, írja a RIA Novosztyi. Az orosz erők rakétacsapásokat mérnek Ukrajna-szerte energetikai, védelmi, katonai igazgatási és kommunikációs létesítményekre.

Borítókép: A Lengyel Légierő F–16-os vadászrepülőgépe látható a 62. NATO Tigris Találkozó gyakorlaton, amelyet a NATO Tigris Szövetség szervezett (Fotó: Anadolu/AFP/Baris Seckin)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.