Orosz–ukrán háború: valaki nagy árat fog fizetni + videó

Az amerikai katonai segély csak elodázza a megváltoztathatatlant, és annál nagyobb árat fog fizetni Ukrajna az elhúzódó orosz–ukrán háborút követően.

2024. 04. 01. 18:46
Az orosz–ukrán háborúban harcoló ukrán katonák egyre csak fogynak, utánpótlás pedig nincs (Fotó: AFP/Roman PILIPEY)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai pénzügyi és katonai segítség nem fogja megakadályozni, hogy Ukrajna további területeket veszítsen, így gondolja Daniel Davis nyugalmazott amerikai alezredes, aki a YouTube-csatornáján futó műsorában beszélt az orosz–ukrán háborúról.

Ha a kongresszus elfogadja ezt a 60 milliárd dollárt, az növelni fogja az árat, amit Ukrajna fizetni fog, mielőtt összeomlik, és növelni fogja azokat a területeket, amelyeket Oroszországnak kell átadnia

– jegyezte meg. Davis hangsúlyozta, hogy az Ukrajnának nyújtott amerikai támogatás csak elhalasztja az ukrán fegyveres erők elkerülhetetlen vereségét. Ezért – tette hozzá – Ukrajnának kolosszális katonai és területi veszteségekkel kell szembenéznie már a béketárgyalások megkezdése előtt.

Oroszországnak mindene megvan ahhoz, hogy harci erejét kiépítse

– szögezte le a nyugalmazott alezredes. Mint ismert, a Fehér Ház sürgeti az amerikai kongresszus tagjait, hogy sürgősen hagyják jóvá azt a törvényjavaslatot, amely több mint 60 milliárd dollárral segíti Kijevet az orosz–ukrán háborúban. A kezdeményezést már jóváhagyta a szenátus, ahol a demokraták vannak többségben, de a kongresszust uraló republikánusok vonakodnak ettől. A képviselőház elnöke, Mike Johnson többször leszögezte, hogy nem lehet majd kikényszeríteni a Kijevnek nyújtandó támogatásról szóló tervezet elfogadását – emlékeztet a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

Borítókép: Az orosz–ukrán háborúban harcoló ukrán katonák egyre csak fogynak, utánpótlás pedig nincs (Fotó: AFP/Roman Pilipey)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.