Trump rekordot döntött: senkinek nem sikerült egy este alatt ennyi adományt gyűjtenie

Donald Trump szombaton Floridában minden korábbinál nagyobb adományt gyűjtött össze egyetlen este alatt, amivel minden korábbi elnökaspiráns rekordját megdöntötte. A több mint 50 millió dolláros adománnyal sikerült a közte és a Joe Biden kampánya közötti szakadékot csökkentenie.

Forrás: Fox News2024. 04. 07. 9:18
TRUMP, Donald
Donald Trump volt amerikai elnök sajtóértekezletet tart 2024. március 4-én Fotó: MTI/AP/Rebecca Blackwell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump kampánycsapata szerint több mint 50 millió dollárt gyűjtöttek össze szombat este a floridai Palm Beachen rendezett republikánus adománygyűjtésen, amivel megdöntötték a republikánus és demokrata elnökjelöltek rekordjait – számol be a Fox News amerikai hírtelevízió.

A szombati adománygyűjtésre egy magánházban került sor, amelynek házigazdája a milliárdos és fedezeti alapokat alapító John Paulson volt. A mintegy száz vendég között ott volt többek között Steve Wynn kaszinómogul, Robert Bigelow, az Aerospace alapítója és elnöke, Robert Bigelow és Wilbur Ross volt amerikai kereskedelmi miniszter. Trump röviden beszélt az újságíróknak, miután feleségével, Melania Trumppal megérkezett az eseményre. 

Ez egy hihetetlen este volt, még mielőtt elkezdődött volna, mert az emberek hozzá akartak járulni ahhoz az ügyhöz, hogy Amerika újra nagyszerű legyen, és ez történt

– mondta. 

A Fox News megjegyzi, Trumpnak még mindig fel kell zárkóznia a demokrata riválisához képest, akinek a hírek szerint körülbelül 192 millió dollárja van, míg Trumpnak alig több mint 93 millió dollárja. Joe Biden jelenlegi amerikai elnök kampánycsapata szerint több mint 26 millió dollárt gyűjtött össze a múlt hónap végén a híres New York-i Radio City Music Hallban Barack Obama és Bill Clinton volt elnökökkel közösen tartott adománygyűjtő eseményen. 

Mint írják, Trump kezdetben nehezen tudott nagy adományozókat vonzani, amikor elindította kampányát. Az eseményre érkező hozzájárulások a meghívó szerint a Trump 47 bizottságot fogják támogatni, amely a Republikánus Nemzeti Bizottsággal (RNC), az állami republikánus pártokkal és a Trump jogi számláinak nagy részét fizető Save America politikai akcióbizottsággal kötött közös adománygyűjtési megállapodás.

A szokatlan megállapodás értelmében az adománygyűjtési megállapodás arra irányul, hogy az adományozók először a törvény által megengedett maximumot fizessék ki a kampányának és a Save Americának, mielőtt az RNC vagy az állami pártok részesedést kapnának belőle. A vendégeket arra kérik, hogy fejenként 250 ezer vagy 814 600 dollárral járuljanak hozzá közreműködőként, ami Trump asztalánál való üléssel jár.

Mindkét lehetőség egy fotózási lehetőséggel és Trump könyvének személyre szabott példányával jár, amely adminisztrációjának fényképeit tartalmazza. 

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök sajtóértekezletet tart 2024. március 4-én (Fotó: MTI/AP/Rebecca Blackwell)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.