Élő közvetítés
Ausztria
ÉLŐ
Franciaország

Elárverezték az elnök hosszú ideig titokban tartott relikviáját

Elárverezték a mopedet, amellyel Francois Hollande volt francia elnök titkos légyottokra járt szeretőjéhez, Julie Gayet színésznőhöz.

Forrás: MTI2024. 05. 27. 12:41
Close,Up,Detail,Of,A,Classic,Vintage,Scooter,Parked,In
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Piaggio MP3 125 típusú, háromkerekű jármű 20 500 euróért kelt el vasárnap a nyugat-franciaországi Montbazonban egy aukción, amely mindössze tíz percig tartott, mintegy negyven résztvevő jelenlétében.

Bár ez a Piaggo-modell „a mopedek Rolls-Royce-ának” számít, használtan többnyire nem ér többet 1300-1400 eurónál – mondta Aymeric Rouillac, a Rouillac aukciósház tulajdonosa. Az Hollande-féle moped értékét azonban erősen megdobta, hogy – miként az aukción hangsúlyozták – első tulajdonosa a köztársaság elnöki hivatala volt, és a jármű a francia történelem részét képezi.

President of the Correze General Council and candidate for the French Socialist Party 2012 primary elections, Francois Hollande is about to ride his scooter after his meeting with United Nations High Commissioner for Refugees Antonio Guterres on May 11, 2011 in Paris. AFP PHOTO JACQUES DEMARTHON (Photo by JACQUES DEMARTHON / AFP)
Fotó: AFP/JACQUES DEMARTHON

A szerelmi találkákhoz használt motorkerékpárt Denis Bréhéret, a nyugat-franciaországi Jallais autómúzeumának tulajdonosa vásárolta meg, aki azt ígérte, hogy pikáns múltú járművet kiállítja gyűjteményének másik 120 darabjával együtt.

A Piaggio számlálója 34 ezer kilométert mutat. Francois Hollande, a Francia Szocialista Párt egykori főtitkára, aki 2012 és 2017 között volt Franciaország elnöke, Valérie Trierweiler akkori élettársát megcsalva vele járt a titkos találkákra Julie Gayet színésznőhöz, rendezőhöz és producerhez, aki azóta a felesége lett.

A motoron ülő, kilétét a sisakja alá bújva leplezni próbáló államfőről 2014-ben bukkantak fel lesifotósok által készített fényképek. A Closer című magazin feltárta, hogy az elnök az Elysée-palota tulajdonában lévő mopeden jár új szeretőjéhez a legnagyobb titokban.

A megcsalt élettárs, Valérie Trierweiler nem sokkal később Merci pour ce moment címmel egy vitriolos hangvételű könyvben fedte fel, milyen volt együtt élni Hollande-dal az elnöki palotában.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.