Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Hiába a dollármédia vergődése: a nyomozati iratok is bizonyítják, hogy Fico merénylője háborúpárti volt

Az ügyész szerint a gyanúsított tettét „bosszúból tette, mert nem értett egyet a kormány politikájával”.

2024. 05. 23. 19:21
Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napokig próbálta ilyen-olyan indokokkal megmagyarázni a magyarországi balliberális média, hogy Robert Fico merénylője nem háborúpárti, és nem azért követte el tettét, mert nem értett egyet a szlovák miniszterelnök békepárti álláspontjával. 

Bár ezt a narratívát már az is cáfolta, hogy a merénylőről, Juraj Cintuláról előkerültek olyan felvételek, amelyeken egy tüntetésen az „éljen Ukrajna”, „hazaárulók” vagy „elég Ficóból” szólamokat skandálta több demonstrálóval együtt. 

Most azonban a merénylet nyomozati iratai is azt támasztják alá, hogy 

Cintula egyértelműen politikai okokból támadt rá a szlovák miniszterelnökre, mert nem értett egyet békepárti politikájával. 

A nyomozóknak több tanúvallomás is rendelkezésére áll, ezek közül az egyik egy nőé, aki Juraj Cintula miniszterelnökhöz való hozzáállásáról beszélt. 

Eszerint a támadót zavarta a kormányfő Oroszországhoz és Magyarországhoz való hozzáállása.

„Konkrétan, ahogy… viszonyult, hogy jó kapcsolatot ápolt velük, nem tetszett neki, hogy… negatívan nyilatkozott az Európai Unióról. A tanú továbbá azt állította, hogy tudott arról, hogy a Facebookon azt írta, hogy x-et meg kell állítani” – áll a bírósági iratban. 

Az ügyész szerint pedig a gyanúsított tettét „bosszúból tette, mert nem értett egyet a kormány politikájával”.

 

Mind a volt indexesek blogja, a Telex, mind a Soros-blog, a 444 több cikkben próbálta úgy beállítani Cintulát, mintha tettének semmi köze nem lenne Fico békepárti politikájához, sőt, próbálták úgy beállítani, mintha a szélsőjobboldali-náci világhoz tartozna. 

Fotó: Screenshot
Fotó: Screeshot

Az előkerült felvételek és most már a nyomozati anyagok, sőt az ügyész kijelentése is azt bizonyítja, hogy Fico merénylője egyértelműen háborúpárti. 

Borítókép: Merénylet Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen (Fotó: Fotó: RTVS / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.