Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Szlovénia további hat hónappal meghosszabbítja a határellenőrzést

Szlovénia további hat hónappal, decemberig meghosszabbítja a határellenőrzést a horvát és a magyar határon – jelentette be szerdán Bostjan Poklukar szlovén belügyminiszter.

Forrás: MTI2024. 05. 22. 14:32
Marad a határellenőrzés Szlovéniában is (Fotó: AFP/Jure Makovec)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárcavezető elmondta: a döntésről tájékoztatta horvát és magyar kollégáját, valamint az Európai Bizottságot is. A határellenőrzés meghosszabbítását azt követően jelentette be Ljubljana, hogy Róma szerdán szintén meghosszabbította azt az olasz–szlovén határszakaszon. 

Szlovénia tavaly október 21-én állította vissza az ideiglenes határellenőrzéseket, amelyeket az EU közrendjét és belső biztonságát fenyegető veszélyekkel, a közel-keleti és ukrajnai helyzettel, valamint az egyes uniós tagállamokban a közelmúltban elkövetett terrortámadásokkal indokolt. Poklukar szerint a helyzet azóta sem javult, sőt egyre rosszabb lett.

A miniszter kiemelte: a határellenőrzések továbbra is célzottan fognak zajlani, azaz nem ellenőriznek minden utast. Úgy vélte, az intézkedések a turisztikai szezonban sem okoznak majd több problémát, mint a karácsonyi és újévi ünnepek idején.

 

Borítókép: Marad a határellenőrzés Szlovéniában is (Fotó: AFP/Jure Makovec)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.