Élő közvetítés
Cseh Köztársaság
ÉLŐ
Törökország
Grúzia
ÉLŐ
Portugália

További küzdelemre biztatta Trumpot Orbán Viktor

A magyar miniszterelnök is reagált a hírre, miszerint Donald Trump előző amerikai elnököt minden vádpontban bűnösnek mondta ki a New York-i esküdtszék. Trump elcsaltnak nevezte a teljes bűnvádi eljárást.

Forrás: X2024. 05. 31. 12:48
BRAGG, Alvin; TRUMP, Donald
New York, 2024. május 31. Donald Trump volt amerikai elnök (k) távozik a manhattani büntetõbíróságról a perében hozott ítélet kihirdetése napján, 2024. május 30-án. Az esküdtszék mind a 34 vádpontban bûnösnek találta Donald Trumpot az ellene üzleti iratok meghamisítása miatt, hallgatási pénz kifizetése nyomán indult büntetõeljárásban. Trump ellen Alvin Bragg, a demokrata párt színeiben megválasztott kerületi ügyész emelt vádat 2023-ban. MTI/EPA pool/Justin Lane Fotó: Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump amerikai elnököt mindig is becsületes embernek ismerte – így reagált Orbán Viktor a hírre, miszerint az esküdtszék mind a 34 vádpontban bűnösnek mondta ki csütörtökön Donald Trumpot az ellene üzleti iratok meghamisítása miatt, hallgatási pénz kifizetése nyomán indult büntetőeljárásban.

Donald Trump volt amerikai elnök a manhattani büntetőbíróság tárgyalótermében a perében hozott ítélet kihirdetése napján, 2024. május 30-án. (Fotó: MTI/AP/Pool New York Magazine pool/Mark Peterson)
Donald Trump volt amerikai elnök a manhattani büntetőbíróság tárgyalótermében a perében hozott ítélet kihirdetése napján, 2024. május 30-án. Fotó: MTI/AP/New York Magazine/Mark Peterson

A magyar kormányfő az X-en úgy fogalmazott:

Elnökként mindig Amerikát helyezi az első helyre, tiszteletet parancsol az egész világon, és ezt a tiszteletet a béke építésére használja. Hadd döntsenek a az emberek idén novemberben! Küzdj tovább, elnök úr!

Mint arról a Magyar Nemzet is írt, a New York-i bíróságon ismertetett esküdtszéki döntés hathetes tárgyalási sorozatot zárt le. A védelemnek lehetősége van fellebbezésre. A 12 tagú esküdtszék mintegy 11 órán át tartó vita után jutott egyhangú döntésre – közölte a részleteket az MTI. Juan Merchan bíró a büntetés mértékének közzétételét július 11-re tűzte ki, ami négy nappal előzi meg a Republikánus Párt elnökjelölő konvenciójának kezdetét, amelyen hivatalossá kell tenni a párt elnökjelöltjét.

Donald Trump az esküdtszék ítéletének kihirdetése után a bíróság előtt elcsaltnak nevezte a teljes bűnvádi eljárást, amit véleménye szerint a Biden-adminisztráció indított annak érdekében, hogy politikai ellenfelének kárt okozzon.

A nem hivatalos republikánus elnökjelölt a vádat kezdeményező demokrata párti kerületi ügyészt, Alvin Bragget Soros-által támogatott ügyésznek nevezte, és kijelentette, hogy az igazi ítéletet a választók mondják ki november 5-én, azaz a választás napján.

 

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök távozik a manhattani büntetőbíróságról a perében hozott ítélet kihirdetése napján, 2024. május 30-án (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.