Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Világkapitány utasítja Bident és Hszi Csin-ping kínai elnököt, hogy vegyenek részt a svájci konferencián

Az orosz–ukrán háborút lezáró békekonferenciára készülnek az orosz fél nélkül. De már az ukránokat kitartó Egyesült Államok sem akar részt venni rajta.

2024. 05. 26. 11:55
Az ukrán elnöki sajtószolgálat által 2024. május 24-én Harkivban készített és közzétett fényképen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (balra) az előző nap orosz lövésekben lerombolt nyomdát látogatja meg
Az ukrán elnöki sajtószolgálat által 2024. május 24-én Harkivban készített és közzétett fényképen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (balra) az előző nap orosz lövésekben lerombolt nyomdát látogatja meg Fotó: HANDOUT / UKRAINIAN PRESIDENTIAN PRESS SERVICE / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volodimir Zelenszkij, aki már nem kér, hanem követel, kötelez, elvár – aki szerint el kell olvasni az ukrán alkotmányt, ha ki akarjuk deríteni, valóban ő-e a legitim elnök –, most úgy döntött, hogy nagy fellépést csinál. Nem olyan politikusit, hanem színészit. 

Mindannyian tudjuk, hogy kivel van dolgunk. Oroszországot olyan emberek irányítják, akik normává akarják tenni az lakóhelyek felgyújtását, az életek tönkretételét, a városok és falvak lerombolását, a népek megosztását és az országhatárok háborúval való eltörlését.

Az ukrán romok közül jelentkezett be, ahol a minap sajtótájékoztatót tartott, és felhívta az Egyesült Államok és Kína elnökének figyelmét, hogy kötelességük lenne nekik megjelenni az orosz–ukrán háborút Oroszország részvétele nélkül rendező békekonferencián. Említett Biden és Hszi Csin-ping elnök nyilván összerezzent a világkapitány hívószavára, és már csomagolnak is. Egyébként Zelenszkij belátta, hogy nem tud győzelmet aratni Oroszország felett:

Nincs olyan nemzet, amelyik egyedül meg tudna állítani egy ilyen háborút. Ehhez a világ vezetőinek közreműködésére van szükség

– mondta el a Telegram-csatornáján.

Volodimir Zelenszkij szerint egyébként Ukrajnában a korrupciós jogszabályok szigorúbbak, mint az Európai Unióban. Erről a volt szovjet köztársaságok újságíróinak tartott eligazításán beszélt. Ugyanezen az eligazító beszélgetésen jelentette ki azt, hogy Ukrajna nem akar tárgyalni Oroszországgal tűzszünetről vagy békéről. 

Borítókép: Az ukrán elnöki sajtószolgálat által 2024. május 24-én Harkivban készített és közzétett fényképen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (balra) az előző nap orosz lövésekben lerombolt nyomdát látogatja meg. (Fotó: Ukrainian Presidential Press Service/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.