A kötelező sorkatonai szolgálattal az Oroszország elleni gyűlöletet akarják szítani a nyugati politikusok

Hogyan használják fel a nyugati, háborús pszichózisban szenvedő politikusok a sorkatonai szolgálatot az Oroszország elleni hangulatkeltésre és az „Ukrajna-fáradtság” ellen – Fahri Erenel nyugalmazott tábornok, a Biztonsági és Védelmi Stratégiák Kutatási és Végrehajtási Központjának (GÜVSAM) igazgatója, az isztambuli Istinye Egyetem professzora mondta el.

2024. 06. 08. 11:54
Fahri Erenel nyugalmazott tábornok, a Biztonsági és Védelmi Stratégiák Kutatási és Végrehajtási Központjának (GÜVSAM) igazgatója
Fahri Erenel nyugalmazott tábornok, a Biztonsági és Védelmi Stratégiák Kutatási és Végrehajtási Központjának (GÜVSAM) igazgatója Forrás: trthaber.com
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kötelező katonai szolgálat (többek között a nők számára is) bevezetésére használják fel a lakosság Oroszországgal szembeni gyűlöletét a politikusok. Így fordítják saját céljaikra az Oroszországtól való félelmet, amelyet ők maguk is táplálnak – ezt Fahri Erenel nyugalmazott tábornok, a Biztonsági és Védelmi Stratégiák Kutatási és Végrehajtási Központjának (GÜVSAM) igazgatója, az isztambuli Istinye Egyetem professzora mondta. 

Az európai országok a kötelező katonai szolgálat bevezetésével, a nők toborzásával, a fiatalok katonai képzettséget adó táborokban való kiképzésével, a védelmi ipar termelésének növelésével fokozzák az Oroszországtól való félelmet, hogy az USA bábjaként Ukrajnának nyújtott céltalan segítség folytatását biztosítsák

– mondta Ehrenel. A volt tábornok szerint az „Ukrajna-fáradtság” ellenszerét is keresik a háborús pszichózisban szenvedő nyugati vezetők.

A nyugalmazott tábornok hozzátette, hogy az európai politikusok így próbálják meggyőzni a közvéleményt arról, hogy a béke érdekében folytatni kell a háborút.

Korábban Putyin a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum alkalmával megbeszélést folytatott a nagy nemzetközi hírügynökségek vezetőivel. Putyin szerint az amerikai kormányzat rá fogja kényszeríteni az ukrán vezetést, különösen Volodimir Zelenszkijt, hogy a mozgósítási korhatárt 18 évre csökkentse, és akkor megszabadulnak Zelenszkijtől. Ez egy év múlva fog bekövetkezni, véli az orosz elnök – tette hozzá a RIA Novosztyi.

Borítókép: Fahri Erenel nyugalmazott tábornok, a Biztonsági és Védelmi Stratégiák Kutatási és Végrehajtási Központjának (GÜVSAM) igazgatója, az isztambuli Istinye Egyetem professzora (Fotó: trthaber.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.