Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Bocsánatot kért az iskola, amiért azt tanították a gyerekeknek, hogy az Iszlám Állam egy terrorszervezet

Egy muszlim szervezet felháborodott egy iskolai dolgozat kérdésén, ezért az iskola inkább bocsánatot kért az Egyesült Államokban.

Forrás: V4NA2024. 06. 30. 6:40
iskola, tanulás, teszt, dolgozat, gyerek (Forrás: Pexels)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A New Jersey-i Schuyler Colfax középiskola diákjait arra kérték, hogy egy feleletválasztós tesztben jelöljék meg azt, amelyik megfelel a következő leírásnak: „Ez egy terrorszervezet, amely erőszakos cselekményeket követ el, műtárgyakat pusztít el, és életek kioltására buzdít annak érdekében, hogy elérje célját, a szigorú iszlám saría törvények szerinti globális uralmat”. A válaszok között az Iszlám Állam, a perui Fényes Ösvény (a Perui Kommunista Párt), az al-Kaida és a Palesztin Felszabadítási Szervezet volt felsorolva, a helyes válasz az Iszlám Állam volt – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

A teszt kérdése miatt a „Teaching While Muslim” (TWM) nevű muszlim csoport azzal kezdett vádaskodni, hogy „iskoláinkban újra és újra muszlim- és palesztinellenes érzelmeket, tanárokat és tartalmakat látunk”. „De nem engedhetjük meg, hogy ez így folytatódjon” – jelentették ki. 

A csoport közösségi médiában közzétett bejegyzése a „muszlimellenes rasszizmus” és az „iszlamofóbia” hashtagekkel zárult.

Egy másik bejegyzésben a szervezet azt is kifejtette, hogy szerintük a teszt „tévesen sugallja azt, hogy a terrorizmus az Iszlám Állam alapvető része, és célja a globális uralom elérése a szigorú saría törvények alatt.

A csoport ezt „muszlimellenes gyűlöletnek” és „tényszerűen pontatlannak” minősítette, és kijelentette, hogy „ez az amerikai és cionista propaganda folytatása, amelynek célja a muszlimok ÉS a palesztinok elleni félelemkeltés”.

Ezt követően az iskola visszavonulót fújt, és kiadott egy közleményt, amelyben bocsánatot kért – hívja fel rá a figyelmet a Modernity amerikai hírportál. 

„A kérdés sértő volt, és ellentétes a tisztelet, a befogadás és a kulturális érzékenység értékeivel, amelyeket a Schuylerben ápolunk” – áll a közleményben, hozzátéve: „Mindig kiemelt szempont a biztonságos tanulási környezet megteremtése minden diák számára, függetlenül a háttértől vagy a hittől”.

Elnézést kérünk a történtekért; megértjük annak hatását és azt, hogy ez mélységes aggodalmat váltott ki egyesekben 

– fogalmaztak.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.