Élő közvetítés
Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

Itt az orosz bejelentés a világháborúról

Moszkva szerint a NATO-t terheli majd a felelősség, ha közvetlen konfrontáció lesz az oroszok és a katonai szövetség között. Az orosz védelmi miniszter figyelmeztette a Nyugatot.

2024. 06. 28. 8:09
Ukrajna, 2024. június 27. Az orosz védelmi minisztérium által 2024. június 24-én közreadott képen orosz Szu-25-ös csatarepülõgépek ukrajnai bevetésen. MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter arra utasította a vezérkart, hogy tegyen intézkedéseket az amerikai provokációk miatt. Erről az orosz Védelmi Minisztérium a Telegram-csatornáján számolt be. Egyre nagyobb a világháborús készültség. Az orosz vezetés már többször figyelmeztette a Nyugatot a lehetséges következményekre. 

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter (b) és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter a phenjani Kumszuszan állami vendégházban 2024. június 19-én, Vlagyimir Putyin orosz elnök kétnapos észak-koreai látogatása idején. (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat pool/Gavriil Grigorov)
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter (balra) és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter a phenjani Kumszuszan állami vendégházban 2024. június 19-én, Vlagyimir Putyin orosz elnök kétnapos észak-koreai látogatása idején. (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat pool/Gavriil Grigorov)

A védelmi minisztérium jelezte, hogy megnőtt az amerikai stratégiai drónok repülési intenzitása a Fekete-tenger felett. 

Az ilyen repülések nagymértékben növelik az orosz légierő által okozott incidensek valószínűségét a légtérben, ami növeli a katonai szövetség és az Oroszországi Föderáció közötti közvetlen konfrontáció kockázatát. A NATO-országok lesznek ezért felelősek

 – áll az orosz védelmi minisztérium közleményében. Hozzáteszik:

Ez azt jelzi, hogy az Egyesült Államok és a NATO-országok egyre nagyobb mértékben vesznek részt az ukrajnai konfliktusban a kijevi rezsim oldalán.

Néhány napja pedig arról érkezett jelentés, hogy egy amerikai felderítő drón ütközött egy orosz MiG–31-es vadászgéppel a Fekete-tenger felett.

Orosz válaszlépések jöhetnek a nyugati provokációkra

Mint arról korábban beszámoltunk, jelenleg magas az atomhatalmak közötti közvetlen fegyveres összecsapás kockázata. Erről beszélt Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes. A nukleáris háború sok millió ember életébe kerülne.

A nukleáris hatalmak közötti közvetlen fegyveres összecsapás kockázata most magas

– mondta újságíróknak Rjabkov. Hozzátette: Moszkva szerint a nyugati ellenfeleik szándékosan szabnak elfogadhatatlan feltételeket az oroszokkal folytatott tárgyalásokhoz.

 

Borítókép: Az orosz védelmi minisztérium által 2024. június 24-én közreadott képen orosz Szu–25-ös csatarepülőgépek ukrajnai bevetésen. MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.