Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Ez a csapás megfordíthatja a háború kimenetelét?

Ukrán drónok csapást mértek az orosz vadászbombázóknak otthont adó repülőtérre – írja a The Telegraph.

2024. 06. 15. 10:45
Szu-34 vadászbombázó
Forrás: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajna nagyszabású dróntámadást indított az oroszországi Moroszovszk repülőtere ellen, amely a frontvonaltól mintegy 250 kilométerre fekszik – derül ki a műholdfelvételek értékeléséből. A The Telegraph beszámolója szerint a Rosztovi területen található repülőtéren a 2022-es teljes körű invázió kezdete óta a frontvonalon végrehajtott orosz bombázások állomáshelye volt. Tucatnyi Szu–27-es és Szu–34-es vadászbombázónak adott otthont, amelyek kulcsfontosságú fegyverek a háborúban.

A műveletben legalább 70 drón csapott le a támaszpontra csütörtökön – közölte Kijril Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője a The War Zone című lapnak, bár nem volt világos, hogy megsemmisült-e bármelyik repülőgép.

A támadás a második Moroszovszkban az elmúlt hónapokban. Egy április 5-i támadás során állítólag hat orosz harci gépet semmisítettek meg.

Borítókép: Szu–34-es vadászbombázó (Forrás: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.