Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Kijev szerint az ukrán hadsereg először semmisített meg Szu–57-es orosz harcigépet

Az ukrán hadsereg először semmisített meg Szu–57 típusú, újgenerációs vadászgépet egy oroszországi támaszponton − közölte vasárnap az ukrán katonai hírszerzési ügynökség (HUR) műholdas képeket is közzétéve a légicsapásról.

Forrás: MTI2024. 06. 09. 13:35
A Szuhoj orosz harci gépek ötödik generációs vadászbombázója, a Szu-57-es a MAKSZ 2021 moszkvai nemzetközi repüléstechnikai és űrhajózási kiállításon a Moszkva melletti Zsukovszkij katonai repülőterén 2021. július 20-án
A Szuhoj orosz harci gépek ötödik generációs vadászbombázója, a Szu-57-es a MAKSZ 2021 moszkvai nemzetközi repüléstechnikai és űrhajózási kiállításon a Moszkva melletti Zsukovszkij katonai repülőterén 2021. július 20-án (Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán katonai hírszerzés közleménye szerint a gép az Asztraháni területen fekvő Ahtubinszk repülőterén parkolt, az orosz–ukrán frontvonaltól 589 kilométerre.

A képeken látni lehet, amint június 7-én a Szu–57 érintetlenül állt, június 8-án viszont a robbanásban keletkezett kráterek és tűz okozta jellegzetes foltok láthatók

− közölte a HUR az üzenettel együtt feltett képekről.

A legújabb generációs Szu–57-esek sorozatgyártása 2022-ben kezdődött.

Borítókép: A Szuhoj orosz harci gépek ötödik generációs vadászbombázója, a Szu–57-es a MAKSZ 2021 moszkvai nemzetközi repüléstechnikai és űrhajózási kiállításon a Moszkva melletti Zsukovszkij katonai repülőterén 2021. július 20-án (Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.