Medvegyev: Nem volt ez más, mint őrült fanatikusok terrorakciója!

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese közösségi oldalán indulatos posztban, kéretlen szavakkal ostorozta az ortodox keresztény ünnepen történt, orosz civilek halálával járó támadást.

2024. 06. 24. 12:59
Dmitrij Medvegyev, Oroszország korábbi vezetője, Putyin elnök szövetségese, aki jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának alelnöke. Fotó: Yekaterina SHTUKINA Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június 23-án Ukrajna kazettás robbanófejjel ellátott ATACMS rakétákkal támadta Szevasztopol polgári infrastruktúráját. Több ember meghalt, köztük gyermekek is. Több mint 150 ember megsebesült.

Dmitrij Medvegyev a brutális támadás után közösségi oldalán így fogalmazott:

Az USA rohadékai kazettás rakétákat szállítanak a banderistáknak, és segítik őket a célponthoz irányítani azokat. A kijevi gazemberek célba vesznek egy békés emberekkel teli tengerpartot, és megnyomják a gombot. Mindketten a pokolban fognak égni. Remélhetőleg nem csak a szent tűzben, hanem még korábban a földi tűzben.

A volt orosz elnök így folytatta:

„Mindaz, ami történt, nem katonai akció, hanem egy aljas terrorcselekmény a népünk ellen, amelyet egy ortodox ünnepen követtek el. Akárcsak a dagesztáni mészárlás, amelyet szélsőségesek követtek el. Így most egyik sem – az amerikai hatóságok, a Bandera-rezsim és az őrült fanatikusok – különbözik a másiktól.”

 

Őszinte részvétem az áldozatok családjainak. Mielőbbi gyógyulást kívánok a sebesülteknek.

– zárta bejegyzését Medvegyev.

A civilek elleni ukrán támadást korábban Oroszország washingtoni nagykövete is mélyen elítélte.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, Oroszország korábbi vezetője, Putyin elnök szövetségese, aki jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának alelnöke (Fotó: AFP/Yekaterina Shtukina)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.