Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Nigel Farage elárulta, ki a felelős az orosz–ukrán háborúért

Nigel Farage szerint Brüsszel és a NATO is megakadályozhatta volna az orosz–ukrán háború kitörését, már 2014-ben is figyelmeztette az Európai Parlamentet.

2024. 06. 22. 14:46
Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nigel Farage brit konzervatív politikus nagyinterjút adott a BBC brit közmédiának, a beszélgetés egy pontján pedig megnevezte az orosz–ukrán háború kirobbanásáért felelős erőket. A Reform UK párt vezére azt mondta, hogy természetesen Vlagyimir Putyin orosz elnök hibája az, hogy Európában most háború dúl. 

Kiemelte ugyanakkor, hogy a Nyugat volt az, amely kiprovokálta az orosz inváziót. Szerinte az Európai Unió és a NATO bővítése okot adott arra, hogy Putyin azt mondja az orosz népnek, hogy a Nyugat eljön értük.

Farage az interjúban felidézte, hogy már 2014-ben is figyelmeztette Brüsszelt az Európai Parlamentben: ki fog törni az orosz–ukrán háború. Ezt az érvelését a közösségi oldalán is megerősítette. Azt írta:

Egyike vagyok azon keveseknek, akik következetesen és őszintén nyilatkoznak az orosz–ukrán háborúról. Putyin hibázott, amikor megszállt egy szuverén nemzetet, az Európai Unió pedig hibázott, amikor kelet felé terjeszkedett. Minél előbb felismerjük ezt, annál közelebb kerülünk a háború befejezéséhez és a béke megteremtéséhez.

Nigel Farage az interjút követően éles bírálatok egész sorát kapta. Rishi Sunak, az óriási bukásra készülő Konzervatív Párt vezetője, brit miniszterelnök szerint Putyin kezére játszik ezekkel a kijelentésekkel.

Borítókép: Nigel Farage brit politikus kendőzetlenül beszélt az orosz–ukrán háború kitörésének okairól (Fotó: AFP/Oli Scarff)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.