Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Puccsot terveznek Putyin ellen, a NATO segítségét kérték

A washingtoni csúcstalálkozón mutathatja be részletes tervét az ellenzéki csoportosulás.

Forrás: The Times2024. 06. 27. 21:50
PUTYIN, Vlagyimir
Vlagyimir Putyin orosz elnök Moszkvában 2024. június 14-én. Fotó: - Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egykori orosz parlamenti képviselők kérték arra a NATO-t, támogassák a Vlagyimir Putyin orosz elnök elleni kampányukat – erről írt a The Times. A brit konzervatív lap úgy értesült, Varsóban több mint hatvan politikus gyűlt össze, hogy a Kreml megdöntésének tervét kidolgozzák.

A stratégia a Győzelmi terv nevet kapta, melyben szerepel az is, hogy a Nyugathoz fordulnak segítségért: újabb oroszellenes intézkedéseket, valamint még több fegyvert kérnének Ukrajnának.

Az ellenzéki tömörülés ugyanis azt vallja, kizárólag erőszakkal tudnak rendszerváltást elérni Oroszországban, melyre többek közt azért is van szükség, mert az orosz–ukrán háború nyomán a Kreml naponta több száz orosz állampolgárt öl meg, nem beszélve az ukrán és civil halálos áldozatokról. A lap szerint a javaslatot a júliusban esedékes washingtoni NATO-csúcstalálkozón mutatnák be. Tervezetükben egyúttal kidolgoztak olyan törvényeket is, melyeket a Putyin utáni időszakban vezetnének be, ezek között szerepelt például a belbiztonsági szolgálat felszámolása.

A Népi Képviselők Kongresszusa néven ismert csoport 2022 novemberében alakult meg, állításuk szerint 106 tagjuk van, akik zömében egykori parlamenti képviselők, de vannak köztük hivatalban lévők is.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök Moszkvában 2024. június 14-én (Fotó: MTI/EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.