Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Putyin félelmetes bejelentést tett az orosz hadiflottáról

Az orosz haditengerészet több mint negyven új hajót kap 2024-ben – jelentette ki az orosz elnök. Vlagyimir Putyin egy hajóépítéssel foglalkozó tanácskozáson hozzáfűzte, Moszkva célja a flotta átfogó fejlesztése.

2024. 06. 27. 12:00
PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2024. június 14. Vlagyimir Putyin orosz elnök a külügyminisztérium vezetõségével tartott megbeszélésen Moszkvában 2024. június 14-én. Putyin itt ismertette az Ukrajna ellen háborúzó Oroszország békefeltételeit. MTI/EPA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz haditengerészet évről évre egyre több hadihajót és egyéb hajót kap – közölt Vlagyimir Putyin orosz elnök egy hajóépítéssel foglalkozó értekezleten az éves statisztikákra hivatkozva.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a második legnagyobb orosz hitelintézet, a VTB vezetőjével, Andrej Kosztyinnal tárgyal a moszkvai Kremlben 2024. június 25-én. (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Vjacseszlav Prokofjev)
Vlagyimir Putyin orosz elnök a második legnagyobb orosz hitelintézet, a VTB vezetőjével, Andrej Kosztyinnal tárgyal a moszkvai Kremlben 2024. június 25-én. (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Vjacseszlav Prokofjev)

Putyin tengeri harcra készül

Az elnök szerint Oroszország céljai között szerepel a haditengerészet átfogó fejlesztése, beleértve a hajókat, repülőgépeket és part menti részegységeket, továbbá a bázisok infrastruktúráját, hogy megerősítse pozícióit a világtenger stratégiailag fontos területein, valamint drasztikusan javítsa harci potenciálját.

Sokat tettünk ezen a területen, haditengerészetünk új hajókat kap

 – mondta Putyin. Az orosz elnök hozzátette, hogy javításokat és a felszerelések alapos felújítását is végzik.

Kiemelte, hogy 2022-hez képest, amikor 24 új hajóval és csónakkal látták el a haditengerészetet, 2023-ban ez a szám már 33 volt, 2024-ben pedig több mint negyvenhajót és csónakot terveznek átadni.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök a külügyminisztérium vezetőségével tartott megbeszélésen Moszkvában 2024. június 14-én. Putyin itt ismertette az Ukrajna ellen háborúzó Oroszország békefeltételeit. (Fotó: MTI/EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.