Következő mérkőzések
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Rengeteg lőszert vásárol Németország, világháborúra készülhet Berlin

A német hadsereg (Bundeswehr) további 200 ezer darab tüzérségi lőszert rendel a német Rheinmetall hadiipari és technológiai vállalattól 880 millió euró (345,6 milliárd forint) értékben – derül ki a német védelmi minisztériumnak a parlament költségvetési bizottságához intézett, a Reuters által kedden megismert leveléből.

Forrás: MTI2024. 06. 04. 11:48
Borítókép: A Rheinmetall AG németországi düsseldorfi központja 2024. április 9-én. (Fotó: Ying Tang / NurPhoto / NurPhoto az AFP-n keresztül)
A Rheinmetall AG németországi düsseldorfi központja 2024. április 9-én. (Fotó: Ying Tang / NurPhoto / NurPhoto az AFP-n keresztül) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hadsereg már korábban megállapodást kötött a hadiipari céggel 1,2 milliárd euró (470 milliárd forint) értékben több százezer lövedék, gyutacs és robbanótöltet megvásárlásáról, ezt egészítené ki most újabb 200 ezer darab 155 milliméteres tüzérségi lövedékkel. 

Az új lövedékekkel a hadsereg raktárait tervezik feltölteni, mivel Németország folyamatosan hadiipari eszközökkel segíti Ukrajnát.

Miközben a nyugati országok kormányai megerősítik hadseregeiket és feltöltik harcászati készleteiket a Kijevnek szállított fegyverek után, a Rheinmetall piaci értéke több mint négyszeresére nőtt az ukrajnai háború kitörése óta. A védelmi ipar egyik legnagyobb vállalata nemrég egy konferencián bejelentette, hogy az európai országok növekvő védelmi kiadásai és fegyverzetkorszerűsítési programjai által kínált lehetőséggel élve 2026-ig meg kívánja duplázni értékesítési árbevételét.

Borítókép: A Rheinmetall AG németországi düsseldorfi központja 2024. április 9-én (Fotó: Ying Tang/NurPhoto/NurPhoto az AFP-n keresztül)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.