Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Találja ki, kire gondolt Dimitrij Medvegyev: „gyengeelméjű gazda, aki már régen elvesztette a kapcsolatot a valósággal”

A volt orosz elnök most a svájci konferenciának üzent a maga sajátos stílusában.

2024. 06. 16. 8:55
Oroszország volt elnöke, jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese, Dmitrij Medvegyev a szibériai Orenburg város mellett található Totsky katonai gyakorlótéren 2023. július 14-én.
Oroszország volt elnöke, jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese, Dmitrij Medvegyev a szibériai Orenburg város mellett található Totsky katonai gyakorlótéren 2023. július 14-én. Fotó: Jekatyerina SHTUKINA / SPUTNIK / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz idézni a volt orosz elnök szavait, mert a szokottnál is keményebb jelzőket használt.

Ez a svájci »istálló« tiszta szürrealizmus. Kafka és Orwell idegesen dohányzik a háttérben. A »békefórum« résztvevői közül senki sem tudja, mit keres ott, és mi a szerepe. Hiszen a »konfliktusmegoldásra«a ravasz svájci pásztorlányok csak kipróbált állatokat hívtak: egy őrült kis vaddisznót és annak változatlan társát, egy csordányi, békéről boldogan bőgő, buta nyugati alpesi birkát, és egy falka európai láncos kutyát, hogy megvédjék a jószágot. A kutyák ugatnak, mérgezett nyálat permeteznek minden irányba, és rendet tartanak

– fogalmazta meg gondolatait a svájci konferenciáról kedvesnek nem nevezhető stílusában Medvegyev. Bident sem hagyta szó nélkül, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok elnöke látványosan távol maradt a konferenciától, amelyre Oroszországot meg sem hívták. 

A nyáj élén láthatatlanul jelen van egy idős, gyengeelméjű gazda, aki már régen elvesztette a kapcsolatot a valósággal, és mindig megdermedve, elrugaszkodott, idióta arckifejezéssel nézi az eget. Családja nem engedte el őt progresszív demenciája miatt, elküldte a hegyekbe egy sekélyes helyettesével, aki lefotózta egy zöld gyepen, elmondott egy bemagolt mondatot, és gyorsan hazament

– írta le gondolatait Medvegyev.
 

Borítókép: Oroszország volt elnöke, jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese, Dmitrij Medvegyev a szibériai Orenburg város mellett található Totsky katonai gyakorlótéren 2023. július 14-én (Fotó: AFP/Szputnyik/Jekatyerina Stukina)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.