Egy hétig bírták: hamarosan a lehető legsúlyosabb büntetéssel csapnának oda Magyarországnak

Az EU-tagállamok nagyköveti találkozóján – Orbán Viktor békemissziójára és moszkvai látogatására hivatkozva – ismét felvetődhet a soros elnökség elvétele Magyarországtól.

Forrás: Mandiner2024. 07. 09. 10:08
ORBÁN Viktor; PUTYIN, Vlagyimir
Orbán Viktor Moszkvában Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió tagállamainak nagykövetei szerdán Orbán Viktor magyar miniszterelnök oroszországi látogatásáról tárgyalnak – idézi az ukrán Unian Rikard Jozwiakot, a Szabadság Rádió szerkesztőjét, aki felhívta arra is a figyelmet, hogy

nem valószínű, de megtörténhet, hogy előveszik azokat a dokumentumokat, amelyek azt tartalmazzák, hogyan lehetne elvenni Magyarországtól a soros elnökséget.

Bár a magyar kormány tagjai többször hangsúlyozták, Orbán Viktor soros elnökként, de nem az Európai Unió nevében vett részt békemisszióján, a nyugati politikusok hisztérikusan kritizálják moszkvai és pekingi tárgyalásáért – azt pedig szinte el is felejtik, hogy első útja Kijevbe, Volodimir Zelenszkijhez vezetett, írta meg a Mandiner.

De nem csupán a soros elnökséget vennék el Magyarországtól, a Bildben megjelent eszement véleménycikk szerzője szerint a kormányfőt a washingtoni NATO-csúcsra sem kellene beengedni, mert titkos információkat osztana meg Moszkvával.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök tárgyal Moszkvában 2024. július 5-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.