Érkeznek az első reakciók Biden visszalépésére

Joe Biden visszalépését már régóta követelték.

2024. 07. 21. 20:58
Fotó: Getty Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Biden elnök rendkívüli, történelemformáló elnök – olyan vezető, aki keményen küzdött a dolgozó emberekért, és elképesztő eredményeket ért el minden amerikai számára. Az egyik leghatásosabb és legönzetlenebb elnökként vonul be a történelembe” – reagált a közösségi oldalán Gavin Newsom, Kalifornia állam demokrata kormányzója.

Ahogy arról lapunk beszámolt, Joe Biden a nap folyamán jelentette be az X-en, hogy visszalép az elnökjelöltségtől, és alelnökét, Kamala Harrist támogatja a továbbiakban – annak ellenére, hogy az utóbbi napokban többször arra utalt, hogy visszalépése esetén sem Kamala Harris mögé állna be.

J.D.Vance, akit Donald Trump alelnökjelöltjének nevezett meg a minap, néhány órával korábban még azt írta:

Ha Joe Biden befejezi az újraválasztási kampányát, hogyan igazolhatja, hogy elnök marad? Ha nem indul az újraválasztásért, az egyértelmű beismerése lenne annak, hogy Trump elnöknek végig igaza volt abban, hogy Biden mentálisan nem eléggé alkalmas a főparancsnoki tisztség betöltésére. Nincs középút.

A németországi Zöldek párt vezéralakja, Ricarda Lang is azonnal reagált, szerinte dicséretes és bölcs döntést hozott az elnök – arról ugyanakkor nem számolt be, hogy Joe Biden napok óta azt hangoztatta, hogy nem hajlandó visszalépni.

Borítókép: Joe Biden visszalépését már régóta követelték (Fotó: AFP/Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.