Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Nicolas Sarkozy: Helyesen cselekszik a magyar miniszterelnök

Az Orbánnal régóta remek viszonyt ápoló korábbi francia államfő szerint a békéhez vezető út első lépése, hogy helyre kell állítani a kommunikációs csatornákat.

Forrás: Mandiner2024. 07. 05. 12:39
-
Nicolas Sarkozy (b) volt francia elnök kezet fogott Magyarország miniszterelnökével (Fotó: GERARD JULIEN / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök a hét elején békemisszión vett részt Kijevben, s ott egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, de mint kiderült, a kormányfő pénteken Moszkvába is ellátogat, hogy ott tárgyaljon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

A magyar miniszterelnöknek az ukrajnai háború lezárására tett diplomáciai erőfeszítéseivel kapcsolatban a Mandiner megkereste Nicolas Sarkozy korábbi francia elnököt. A Franciaországot 2007-től 2012-ig vezető államfővel Orbán már hosszú ideje jó kapcsolatot ápol. Többek között ennek tudható be, hogy a Mandiner információi szerint a magyar miniszterelnök egyeztetett pénteki moszkvai útjáról a korábbi francia köztársasági elnökkel.

A Mandiner megkereste Nicolas Sarkozyt, aki elmondta: 

Az orosz–ukrán háborúnak nincs katonai megoldása. Békét pusztán diplomáciai tárgyalások útján lehet elérni. A nap végén ez a felek döntése lesz. De első lépésként helyre kell állítani a kommunikációs csatornákat. Helyesen cselekszik a magyar miniszterelnök, amikor ezen dolgozik

– fogalmazott Sarkozy.
 

Borítókép: Nicolas Sarkozy (b) volt francia elnök kezet fog Magyarország miniszterelnökével (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.