Hollywood kommunista agitproposai is megszólaltak

Dicsérik Joe Biden döntését és támogatják Kamala Harris jelöltségét Hollywood demokrata irányultságú celebritásai. Legalábbis egy részük.

2024. 07. 22. 7:31
Joe Biden amerikai elnök
Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Matt Rourke)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hollywoodi celebritások is gyorsan reagáltak Joe Biden amerikai elnök visszalépésére a demokrata jelöltségtől. Posztjaikból az AP hírügynökség és a Sky News amerikai televíziós csatorna szemezgetett.

A Demokrata Pártot régóta támogató Barbra Streisand szerint

Joe Biden olyan emberként vonul be a történelembe, aki 4 éves mandátuma alatt jelentős eredményeket ért el. Hálásnak kell lennünk azért, hogy kiállt demokráciánk mellett.

Cher szerint ugyanakkor Biden nélkül a demokraták nem nyerhetnek, és „megkínozva” érzi magát az elnök visszalépése miatt. Az énekesnő úgy gondolja, ideje, hogy a demokraták „a dobozon kívül” gondolkodjanak.

A színész-rendező Rob Reiner szerint

Joe Biden a legnagyobb jellemű ember. Több mint 50 éve fáradhatatlanul és hatékonyan szolgálja az Egyesült Államokat. Megmutatta, hogy mit jelent az igazi vezetés. Önzetlen, és mélyen tiszteli alkotmányunkat és a jogállamiságot.

„Luke Skywalker”, azaz Mark Hamill szintén méltatta Bident.

Joe Biden olyan eredményeket ért el, amelyekhez foghatót még életünkben egyetlen elnök sem tudott felmutatni. 4 évnyi hazugság, bűnözés, botrány és káosz után visszaadta a hivatal becsületességét, méltóságát és integritását. Köszönjük szolgálatát, elnök úr. Hazafias amerikaiakként most az a kötelességünk, hogy megválasszuk azt a demokratát, aki tiszteletben tartja és továbbviszi az Ön örökségét

− írta a színész az X-en.

Mint arról beszámoltunk, Hamill néhány hete a Fehér Házban kampányolt Biden mellett. Még egy sajtótájékoztatón is részt vett, ahol elmondta, hogy Joe-Bi-Wan Kenobinak szólította az elnököt.

@beachmilkmedia 🇺🇸 This is not a Saturday Night Live opener... this is a real press conference. Joe-bi Wan Kenobi? That's pretty cringe... #press #confidence #media #goviral #foryou #trending #people #journalist ♬ original sound - 𝐁𝐞𝐚𝐜𝐡.𝐌𝐢𝐥𝐤.𝐌𝐞𝐝𝐢𝐚

A szintén Biden lelkes támogatójának számító Robert De Niro egy a The Hill amerikai politikai hírportál által idézett közleményben úgy fogalmazott, „Joe Biden félreáll, hogy szabaddá tegye az utat egy másik demokrata számára, hogy elnök lehessen”.

Cardi B rapper szerint ő már korábban is megmondta, hogy Kamala Harrisnek kellene a demokraták jelöltjének lennie az idei amerikai elnökválasztáson.

Szintén „teljes szívvel" támogatja Joe Biden döntését és „fenntartás nélkül” beáll Kamala Harris mögé Jamie Lee Curtis színésznő, azzal érvelve, hogy az alelnök a nők és a színes bőrűek jogainak szószólója.

Russell Brand angol színész ugyanakkor csupán ennyivel kommentálta az elnök visszalépését:

Joe Biden támogatta Kamala Harrist a demokrata jelöltségért, miután befejezte újraválasztási kampányát. Vad világban élünk, haver.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Matt Rourke)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.