Itt a bejelentés, ekkor érhet véget az orosz–ukrán háború

Egészen konkrét időpont hangzott el azzal kapcsolatban, hogy mikor érhet véget a lassan két és fél éve tartó öldöklés. A georgiai miniszterelnök beszélt arról, hogy szerinte mikor fejeződhet be a háború.

2024. 07. 30. 7:36
Az ukrán nemzeti gárda 15. zászlóaljának katonája Leleka ukrán felderítő drónt indít el a délkelet-ukrajnai Zaporizzsjai területen húzódó orosz front közelében 2024. július 29-én. (Fotó: MTI/AP/Andrij Andrijenko) Fotó: Andrij Andrijenko
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Irakli Kobakhidze georgiai miniszterelnök úgy véli, hogy jövőre véget ér az orosz–ukrán háború, és akkor újraindulhatnak a georgiai–amerikai kapcsolatok. Erről ír a RIA Novosztyi orosz hírügynökség

Irakli Kobakhidze georgiai miniszterelnök érkezik az Európai Politikai Közösség (EPC) negyedik alkalommal tartott csúcstalálkozójára a blenheimi kastélyba 2024. július 18-án. A kormányfő elmondta, hogy mikor érhet véget a háború. (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)
Irakli Kobakhidze georgiai miniszterelnök érkezik az Európai Politikai Közösség (EPC) negyedik alkalommal tartott csúcstalálkozójára a blenheimi kastélyba 2024. július 18-án. A kormányfő elmondta, hogy mikor érhet véget a háború (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

Mindenesetre azt gondolom, hogy a háború jövőre véget ér. A háború után könnyebb lesz újra felállítani a kapcsolatokat bármely kormányzattal, legyen az demokrata vagy republikánus

– nyilatkozta a politikus.

Ez az optimizmusunk alapja

 – mondta Kobakhidze az Imedi televíziónak adott interjújában.

Szerinte a georgiai–amerikai kapcsolatok megújítása az Egyesült Államok kezében van, és Tbiliszi a kölcsönös lépésekre vár. A georgiai külföldi ügynöktörvényt az EU és az is USA bírálta. A Pentagon válaszul azt közölte, hogy az Egyesült Államok határozatlan időre elhalasztotta a közös hadgyakorlatokat a georgiaiakkal, amelyet ezekben a napokban kellett volna megtartani.

Kobahidze leszögezte, hogy a kapcsolatok újraindításához először elnökválasztást kell tartani az USA-ban, és véget kell vetni az Ukrajnában zajló háborúnak.

Borítókép: Az ukrán nemzeti gárda 15. zászlóaljának katonája Leleka ukrán felderítő drónt indít el a délkelet-ukrajnai Zaporizzsjai területen húzódó orosz front közelében 2024. július 29-én (Fotó: MTI/AP/Andrij Andrijenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.