Izrael-ellenes tüntetőket vettek őrizetbe a washingtoni Capitoliumnál

Az amerikai rendőrség őrizetbe vett több palesztinbarát tüntetőt az amerikai kongresszusi épületegyüttes egyik irodaházában kedden, egy nappal azelőtt, hogy Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a képviselőház és a szenátus együttes ülésén beszédet mond.

2024. 07. 24. 10:40
Pro-Palestine Activists Protest Ahead of Israeli Prime Minister's Visit to Washington
Izrael-ellenes aktivisták tüntetnek a Watergate szálloda közelében Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök washingtoni látogatása előtt. (Fotó: Andrew Thomas / NurPhoto / NurPhoto az AFP-n keresztül) Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tüntetők törvényesen léptek be a Cannon House irodaházba, amely a kongresszusnak otthont adó Capitoliumhoz tartozik – közölte a létesítmény rendőrsége. Az épületben azonban nem engedélyezett a tüntetés, és a tiltakozókat felszólították, hogy fejezzék be akciójukat. A hatósági tájékoztatás szerint a tüntetők nem tettek eleget a felszólításnak, ami az épület kiürítéséhez vezetett.

Az elmúlt hónapokban már tartottak hasonló tüntetéseket az épületben. Médiajelentések szerint a mostani akciót a Jewish Voice for Peace nevű aktivistacsoport szervezte.

Itt vagyunk, abban az épületben, ahol az elmúlt kilenc és fél hónapban a kongresszus tagjai újra és újra úgy döntöttek, hogy népirtáshoz használt bombákat küldenek

– írta a szervezet az X közösségi médiaplatformon.

Benjámin Netanjahu szerdán a kongresszus együttes ülésén mond beszédet. A látogatáshoz kapcsolódóan Joe Biden elnök és Donald Trump republikánus elnökjelölt is tárgyalásokat folytat az izraeli kormányfővel. Kamala Harris amerikai alelnök, Biden valószínű utódja az elnökválasztási versenyben, szintén találkozni kíván Netanjahuval.

Borítókép: Izrael-ellenes aktivisták tüntetnek a Watergate szálloda közelében Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök washingtoni látogatása előtt (Fotó: AFP/NurPhoto/Andrew Thomas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.