Mi lesz azzal a több millió dollárral, amit Bidennek gyűjtöttek a kampányra?

Miután Biden elnök visszalép a 2024-es elnökjelölti versenyben, felmerül a kérdés, hogy ki rendelkezik a „Biden for President” hivatalos kampánybizottság által összegyűjtött kampánypénzekkel.

2024. 07. 22. 0:22
President Joe Biden gives a press conference
(FILES) US President Joe Biden gestures as he leaves after speaking at a press conference at the close of the 75th NATO Summit at the Walter E. Washington Convention Center in Washington, DC on July 11, 2024. Joe Biden on July 21, 2024 dropped out of the US presidential election and endorsed Vice President Kamala Harris as the Democratic Party's new nominee, in a stunning move that upends an already extraordinary 2024 race for the White House. Biden, 81, said he was acting in the "best interest of my party and the country" by bowing to weeks of pressure after a disastrous June debate against Donald Trump stoked worries about his age and mental fitness. (Photo by Mandel NGAN / AFP)
Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június 20-án, amikor a „Biden for President” benyújtotta a legutóbbi kampányjelentését, amelyben május végéig összegezte pénzügyeit a Szövetségi Választási Bizottságnak (FEC), 

Biden kampánybizottsága 91,5 millió dollárnyi „készpénzzel” rendelkezett. 

Felmerül a kérdés, hogy mi lesz ezekkel a pénzekkel, amelyeket a kisebb-nagyobb adományozók azért ajánlottak fel, hogy támogassák Biden kampányát. 

A szövetségi törvények nem írják elő a kampánybizottságok számára, hogy visszatérítést nyújtsanak azoknak az adományozóknak, akik vissza akarják kapni a hozzájárulásukat. Így a „Biden for President” bizottságon múlik, hogy akar-e visszatérítést nyújtani, ha az adományozók ezt kérik – írja a Fox News amerikai televíziós hírcsatorna. 

Mint írják, ha Kamala Harris lesz a Demokrata Párt elnökjelöltje, hozzáférhet a kampánypénzhez, mert amikor a „Biden for President” bizottság benyújtotta a regisztrációs nyilatkozatát az FEC-hez, mind Joe Biden, mind Kamala Harris „fő kampánybizottságaként” regisztráltatta magát. 

Ugyanakkor hozzáteszik, hogy ha nem Kamala Harris lesz az elnökjelölt, akkor új jelölt nem férhet majd hozzá a pénzekhez, de azokat át lehet utalni a Demokrata Pártnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.