Peszkov: Oroszország nem támad polgári célpontokat

Oroszország nem támad polgári célpontokat, az újságíróknak pedig az orosz védelmi minisztérium közleményét kellene alapul venniük – reagált Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azokra az ukrán vádakra, miszerint az oroszok indítottak rakétatámadást Kijev legnagyobb gyermekkórháza ellen.

Forrás: RIA Novosztyi2024. 07. 09. 13:05
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője (Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Makszim Semetov)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz védelmi minisztérium közleményét vegyék alapul – hívta fel az újságírók figyelmét Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a RIA Novosztyi orosz hírügynökség tudósítása szerint. Az orosz erők csak katonai létesítményeket, illetve olyan kritikus infrastruktúrát támadnak az orosz–ukrán háború során, amely befolyásolja a kijevi kormányzat katonai képességeit – hangsúlyozta Peszkov, azokra az ukrán vádakra reagálva, miszerint az oroszok szándékosan indítottak támadást egy kijevi gyermekkórház ellen.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője (Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Jevgenyija Novozsenyina)
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője (Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Jevgenyija Novozsenyina)

Mint arról beszámoltunk, hétfőn rakétatalálat érte Kijev legnagyobb gyermekkórházát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az oroszokat vádolta a kórház halálos áldozatokat is követelő megtámadásával, és az ukránok kilátásba helyezték, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsához fordulnak.

Az orosz védelmi minisztérium közleményben cáfolta, hogy ők követték volna el a támadást. Egy amerikai újságíró, Jackson Hinkle pedig a közösségi médiában azt írta, hogy 

az egészségügyi intézményt egy, az ukránok által kilőtt amerikai rakéta találhatta el.

Borítókép: Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője (Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Makszim Semetov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.