Pszichiátriára kerültek a gyermekek, akik automatából vették a drogot

Súlyos pszichotikus zavarokat diagnosztizáltak náluk.

Forrás: Új Szó2024. 07. 09. 14:05
Prague,,Czech,Republic,-,February,14,,2024:,Vending,Machine,With
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várhatóan betiltják az automatákból kiváltható szintetikus kábítószert – HHC – Szlovákiában, azonban azok még elérhetők, így a kiskorúak még mindig fogyaszthatják azokat – írja az Új Szó

HHC-t használó gyerekeknél ugyanis komoly pszichés tünetek jelentkeztek, így őket az eperjesi kórház pszichiátriai osztályára kellett szállítani – tájékoztatta a TASR hírügynökséget az intézet sajtóreferense, Martina Pavliková. Martina Patúšová a részleg főorvosa a Markíza megkeresésére arról beszélt, hogy a közelmúltban többször találkoztak olyan esetekkel, amikor HHC-t fogyasztó kiskorúaknál súlyos mentális problémák alakultak ki, amelyek kórházi ellátást igényeltek.

Két esetben pszichotikus zavart diagnosztizáltunk. Megfigyeltük a klasszikus tüneteket, mint például a szorongást, a hallucinációt, a paranoiát, a levertséget, a heves szívverést és a szapora légzést

 – tette hozzá. A portál hozzáfűzi, a HHC-tartalmú árucikkek hamarosan felkerülnek a kábítószerek és pszichotróp anyagok listájára. A törvénymódosítést a közeljövőben elfogadhatja a szlovák parlament. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.